Volledig scherm
Sprinkhanen-trainer Huub van Laarschot © Theo Kock

GVA-Sprinkhanen gestaakt na ‘grimmige sfeer’ en 4 rode kaarten voor gasten uit Nieuw-Dijk

UPDATEDOORNENBURG - Het duel tussen GVA en Sprinkhanen in de vierde klasse D is zondag totaal ontspoord. De wedstrijd werd zes minuten voor tijd gestaakt bij een 3-2 stand. De gasten uit Nieuw-Dijk kregen drie rode en zes gele kaarten.

Sprinkhanen-trainer Huub van Laarschot wist niet wat hem overkwam. ,,De gelijkmaker van GVA was buitenspel en door het tumult dat ontstond, kreeg mijn speler Sjoerd Duis rood. Even daarvoor had Joey Terhaerdt ook al rood gekregen. Zelfs mijn gewisselde speler Maarten Berendsen kreeg in de dug out zijn tweede gele kaart en dus rood.” Ook de grensrechter van Sprinkhanen haalde het einde niet en werd weggestuurd.

,,Dat sloeg nergens op‘", vervolgde Van Laarschot. ,,Volgens mij was dat niet volgens de regels, aangezien ik als trainer verantwoordelijk ben voor iedereen in die dug out. De scheidsrechter (Pascal Arnts) was de weg helemaal kwijt. Hij laste een afkoelingsperiode in. Daarna moesten we nog twaalf minuten spelen. Na de 3-2 hield hij er mee op. Nu hebben we kans dat we het restant van zes minuten met negen man nog eens moeten uitspelen.”

GVA-trainer Johan Scholten keek lijdzaam toe hoe het duel werd gestaakt. ,,De sfeer was grimmig, na de 3-2 was het hek van de dam. De scheidsrechter voelde zich bedreigd en wilde niet meer verder. Nu moeten we nog een keer terugkomen voor die laatste zes minuten. Ik had liever gezien dat hij had afgefloten. Dan hadden wij de drie punten al binnen gehad en zou het allemaal een hoop ellende hebben gescheeld.”

Amateurvoetbal