Liemerse clubs willen slecht gedrag weren met manifest

ZEVENAAR - Onder aanvoering van DCS en OBW maken Liemerse clubs een statement: negatief gedrag moet verdwijnen rond het voetbalveld.

Een voorbeeld van hoe het níét moet: spelers van DCS en OBW vliegen elkaar in de haren tijdens de Hengelder-derby.
Volledig scherm
Een voorbeeld van hoe het níét moet: spelers van DCS en OBW vliegen elkaar in de haren tijdens de Hengelder-derby. © Jan Ruland van den Brink

Een handzaam manifest – een schrijven van twee A4’tjes – is het eerste tastbare resultaat van de bijeenkomst die tien regionale voetbalverenigingen eind oktober belegden bij DCS in Zevenaar. Het uiteindelijke doel is duidelijk: het plezier in het voetbal mag niet verloren gaan.

De aanleiding was een bericht dat (toen nog) OBW-voorzitter Nico Ruikes deelde, over zijn minder prettige ervaringen als clubscheidsrechter. ,,De trigger was dat verhaal van Nico. Er is geweld op de velden, waar niets mee gedaan wordt’’, vertelt DCS-voorzitter René van Leeuwen. ,,Ik heb die ervaringen zelf ook, met een jeugdteam nota bene. Dan heb je het over 10- en 11-jarigen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal