Archiefbeeld: SV Angeren - Loil
Volledig scherm
Archiefbeeld: SV Angeren - Loil © Fons Sluiter

Loil pakt ‘bonuspunten’ met winst op GSV’38

LOIL – Loil heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de strijd om handhaving in de vierde klasse D. De ploeg van trainer Theo Mennings maakte tot twee keer toe een achterstand ongedaan en won met 5-3.

Arbiter Bertie Frazer had goed en wel voor de eerste keer op zijn fluit gefloten of de bal lag al in het net. Branco Reessink zette de gasten uit Giesbeek op 0-1 met een afstandsschot. Vlak daarna maakte de thuisploeg via Lars Godschalk alweer gelijk. Toch was het daarna GSV’38 dat weer aan de leiding kwam via Daan Witjes, waarna een minuut later Godschalk de stand weer gelijk trok: 2-2. Nog voor rust nam de ploeg van Mennings voor de eerste keer de voorsprong toen Justin Stinissen na een verre ingooi binnen werkte voor GSV’38.

In de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar een marge van twee en leek die ook te krijgen, maar Gijs de Kinkelaar wist van dichtbij tot twee keer toe GSV’38-doelman Micha Arns niet te verschalken. Na 69 minuten voetbal zorgde Stinissen wel voor de ruimere marge: 4-2. In de slotfase kwam Loil nog terug tot 4-3 via opnieuw Witjes, waarna aanvaller Stinnissen de eindstand op het bord bracht in de 89ste minuut: 5-3.

„Dit zijn bonuspunten voor ons”, aldus Mennings na afloop. „We weten dat zij normaal gesproken beter zijn en daarom probeerden we de linies kort op elkaar te houden. Dat lukte erg goed en daarnaast hebben we fysiek op het randje gespeeld.”

Het fysieke spel zorgde voor veel frustraties bij GSV’38, wat resulteerde in een rode kaart voor Yorick Keuken. De middenvelder kreeg twee keer geel voor praten en maakte na zijn tweede gele kaart ook nog enkele gebaren richting arbiter Frazer, waarna hij door een teamgenoot naar de zijkant geduwd moest worden. Na afloop kreeg ook rechtsback Quinn Rewinkel zijn tweede gele kaart, toen hij verhaal haalde bij de verder uitstekend leidende Frazer.

Amateurvoetbal