Volledig scherm
Loil won het eigen toernooi. © Jan Ruland van den Brink

Loil wint voor het eerst de Veltins Pokal

LOIL - Vierdeklasser Loil heeft zondag het eigen Veltins-toernooi gewonnen door de finale tegen fusieclub vv Montferland met 2-0 te winnen.

,,Al vijf jaar doe ik met mijn ploeg mee en zijn we altijd bij de eerste vier geëindigd”, aldus Loil-trainer Theo Mennings. ,,Maar nog nooit lukte het om eerste te worden. Mennings en zijn team wonnen een trainingsweekeinde in Sauerland of  een geldprijs van 500 euro. ,,We moeten het er nog over hebben welke prijs we in ontvangst willen nemen”, zei Mennings. ,,Vorig jaar zijn we er als proef ook al geweest. Het was in een klein plaatsje bij de Veltins bierfabriek. Dat was geweldig. Om te verhinderen dat we drie dagen lang dronken zouden zijn, hebben we er ook getraind.”

Vierdeklasser SC Groessen werd derde na een klinkende 4-0 winst op GWVV. ,,Ik kijk terug op een prima toernooi”, meende Groessen-trainer Koen van Loon. ,,We hadden dertien goals voor en slechts eentje tegen. Die ene tegentreffer in de halve finale tegen het stugge vv Montferland brak ons op. Anders hadden we de finale gespeeld.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal