DVV-topscorer Jordi Lammertink
Volledig scherm
DVV-topscorer Jordi Lammertink © Theo Kock

Topschutter Jordi Lammertink mist het voetballen

DUIVEN - De coronacrisis zorgde ervoor dat de teller bij voetballer Jordi Lammertink op twaalf goals bleef steken. Daarmee werd de DVV-spits wel topscorer in de regio Liemers.

In plaats van veelvuldig te scoren op het voetbalveld hield aanvoerder Jordi Lammertink van de Duivense derdeklasser DVV zich de afgelopen maanden noodgedwongen bezig met puzzelen en bankhangen.

Aanvaller Lammertink scoorde het vorige seizoen dertig keer. Na de titel in de vierde klasse D bewees de inwoner van Westervoort dat hij ook op een hoger niveau goed uit de voeten kon. ,,Het liep lekker, maar de teller is noodgedwongen op twaalf blijven staan.” Desondanks werd Lammertink daardoor wel topscorer in de regio Liemers.

Aanvoerder

Al anderhalf jaar is Lammertink aanvoerder. ,,De vorige aanvoerder, Emerson Malaquias Bandeira, wilde destijds niet meer en het was logisch dat ik als tweede aanvoerder de band mocht dragen. Dat maakt me trots, maar ik ben geen natuurlijke leider in het veld. Dat is mijn ploeggenoot Marc Comans wel. Hij is al 36 en de onbetwiste leider. Hij heeft al heel wat clubs versleten en is een echte routinier. Marc was van plan aan het einde van het seizoen te stoppen, maar ik hoop dat hij doorgaat. Door corona werd de competitie in maart beëindigd. Daardoor kan niemand op een leuke manier afscheid nemen.”

De 23-jarige Lammertink was gewend aan een druk leven. Hij ging naar de HAN, omdat hij leerkracht in het basisonderwijs wil worden en hij had een bijbaan in een cafetaria. Daarnaast was hij druk met trainen en voetballen bij derdeklasser DVV.

Rare tijd

,,Opeens viel alles weg. Ik zat aan huis gekluisterd. Ik miste mijn ploeggenoten enorm en we mochten elkaar niet meer zien. Ik had online contact met mijn medespelers door mee te doen aan een pubquiz en via de playstation. Ik zat veel thuis en ben zelfs gaan puzzelen, hoewel ik dat nog nooit van mijn leven had gedaan. Ook hing ik veel op de bank met een glas ranja. In plaats van de energie kwijt kunnen bij het trainen en in de wedstrijden, moest ik mijn energie thuis kwijt. Ik weet niet of mijn ouders dat altijd zo leuk vonden. Het was sowieso een rare tijd. Ik ben blij dat de maatregelen iets versoepeld zijn. Het is ook heel fijn dat mijn stage op de Margarethaschool in Arnhem weer is opgestart, nu alle leerlingen weer naar school mogen. Ik miste de collega’s en de kinderen enorm. Sommige clubs beginnen voorzichtig weer met trainen. Volgens mij zit het seizoen er voor ons op, hoewel ik nog steeds veel train.”

Van trainer Ron Olyslager kreeg de selectie van DVV regelmatig trainingsschema’s via de mail toegestuurd. ,,Ron bracht het op een mooie manier. Hij beseft dat we niet op voetbal zitten om te gaan hardlopen. Maar je moet het voor jezelf doen en voor het team. Als we hopelijk over enkele maanden weer wedstrijden spelen, moet je goed voorbereid zijn. Anders laat je je ploeggenoten in de steek. Hardlopen is niet het leukste, maar ik heb er nu wel lol in. Ik vind het om resultaten te zien. Ik probeer telkens mijn record op de 5 kilometer te verbeteren. Ik heb nu een tijd van 19.53 minuten staan. Toch kan ik amper wachten. Samen voetballen en samen ouwehoeren. Elke jongen zit daarom op voetbal.”

Amateurvoetbal