Volledig scherm
Dimitri Vrehe voetbalt komend seizoen weer bij OBW. © David van Haren

Vrehe verruilt Quick 1888 voor OBW: 'Weer lekker met de fiets naar de club'

ZEVENAAR - Dimitri Vrehe keert komend seizoen terug bij de Zevenaarse derdeklasser OBW. De 26-jarige aanvaller neemt na twee seizoenen afscheid bij eersteklasser Quick 1888 uit Nijmegen.

Vrehe ging in de zomer van 2016 het avontuur aan bij Quick en groeide uit tot smaakmaker. In zijn eerste seizoen maakte hij 29 doelpunten en kon de aanvaller op belangstelling van veel clubs rekenen. Vrehe leek op weg naar hoofdklasser BVC'12, maar besloot op het laatste moment bij Quick te blijven. In het huidige seizoen scoorde hij tot nu toe negen keer.

,,Veel mensen zullen het een verrassende beslissing vinden dat ik terugkeer naar OBW, maar het is een gevoelskwestie’’, verklaart Vrehe, nog steeds woonachtig in Zevenaar. ,,Ik heb bij Quick mijn beste seizoen ooit gehad, maar mijn mooiste jaren heb ik bij OBW meegemaakt. Ik wil weer met de fiets naar de club, na de wedstrijd lekker een biertje drinken in de kantine. Ik zit nu op zondag al meer in de kantine van OBW dan dat ik in Nijmegen blijf.’’

Het vertrek van trainer Ferdi Akankan bij Quick 1888 gaf voor Vrehe de doorslag om te vertrekken. ,,Ik heb het verder prima naar mijn zin. Voor mij was de keuze simpel: of ik bleef Quick of ik zou terugkeren bij OBW. Toen bekend werd dat de trainer ging vertrekken, wist ik het zeker. Ik wilde terug naar mijn oude club. Het zou mooi zijn als ik OBW kan helpen weer een stap omhoog te maken.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal