Volledig scherm
DCS'er Sven Willems wordt ten val gebracht. © DE GELDERLANDER

Wilskrachtig tiental DCS verslaat VVO

ZEVENAAR - In de derde klasse C begon DCS als lijstaanvoerder aan het duel met nummer negen VVO en heeft de koppositie met succes verdedigd: 2-1. De Zevenaarders profiteerden daarmee van het verlies van concurrent MASV (2-0 bij Viod) en heeft nu vier punten voorsprong. OBW volgt op vijf punten, maar heeft nog een duel tegoed.

Eenvoudig ging het niet voor DCS, mede doordat de Zevenaarse ploeg ruim een uur met tien man speelde na de rode kaart (tweemaal geel) voor verdediger Noud Croes. Op dat moment ging DCS al aan de leiding, want Kelvin Lenselink scoorde koeltjes de 1-0. 

Na de veldverwijzing kwam het Zevenaarse tiental zelfs op 2-0, toen Jelle Smalbraak raak knikte uit een hoekschop. Kort voor rust kwamen de gasten uit Velp uit een strafschop nog wel terug tot 2-1, maar de ploeg van trainer Willem Mulderij hield in de tweede helft stand en sleepte op basis van wilskracht de zege uit het vuur. ,,Hiermee winnen we meer dan drie punten'', vertelde Mulderij. ,,Dit geeft zó'n boost. Ik ben een trotse trainer.''

Overige uitslagen 3C:
Gendringen-FC Trias 2-2
Rheden-Groessen 4-3
Keijenburgse Boys-AD'69 5-1
Viod-MASV 2-0
VDZ-OBW 2-4
Grol-Pax 0-0

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal