Volledig scherm
Beeld van Emplina - Vianen Vooruit. © Jan Verhoeven

2H: Vianen Vooruit overtuigt weer en gaat aan kop

EMPEL - Vianen Vooruit blijft verrassen in het tweede seizoen in de tweede klasse H. De ploeg van trainer Niels Voet gaat door 3-0 zege bij Emplina met 9 punten uit 3 wedstrijden alleen aan kop.

Tekenend voor het zelfvertrouwen bij het team uit Vianen was de wijze waarop Rik Willemsen de score opende. Hij schoot in de 24e minuut een vrije trap van Thomas van de Sande bij de eerste paal achter zijn standbeen binnen.

,,Een fantastische goal”, vond aangever Van de Sande. ,,Een betere start van het seizoen kunnen we ons niet wensen. Na ons debuut vorig seizoen in de tweede klasse wordt er nu anders naar ons gekeken. De tegenstanders houden meer rekening met ons. Maar de doelstelling blijft handhaven.”

Van de Sande stond ook aan de basis van de 0-2. Na zijn hoekschop in de 80e minuut scoorde Joost Verbiesenuit een scrimmage. In de 86e minuut benutte Wouter Evers de rebound nadat Jeroen Bardoel op de Empelse doelman was gestrand: 0-3. Vianen staat daardoor nu drie punten voor op SVSSS uit Udenhout en Emplina (tweede en derde).

Olympia’18 staat op vier punten uit drie duels na het 1-1 gelijkspel bij Real Lunet in Vught. ,,Een terechte uitslag”, vond trainer Wil Beijer. ,,Het was een wedstrijd met weinig kansen. In de eerste helft hadden we het kunnen beslissen, na rust kregen zij de overhand en moesten wij in de achteruit.”

Douwe Zwaan bracht de gepromoveerde Boxmeerse ploeg op voorsprong. Op slag van rust werd het door een fraai afstandsschot gelijk. Beijer kon wel leven met het punt ,,Lunet heeft een paar sterke, individuele spelers. Ze worden als kampioenskandidaat betiteld. Ik ken deze klasse nog niet goed genoeg, maar ik denk dat er ook nog sterkere ploegen zijn.”

Volharding blijft na de twee nederlaag op rij op drie punten staan. De Vierlingsbekenaren kwamen thuis tegen EVVC tweemaal op voorsprong maar verloren uiteindelijk met 2-3. ,,We hebben de winst uit handen gegeven”, treurde trainer Johan Vullings. ,,We kregen onnodige tegengoals.”

Mark Blenckers bracht de thuisclub na 35 minuten uit een vrije trap op voorsprong. Halverwege de tweede helft maakten de bezoekers uit Vinkel via een strafschop gelijk. Melvin de Klijn bracht Volharding binnen vijf minuten opnieuw aan de leiding uit een steekpass van roer Jordy. In de 82e minuut werd het uit een hoekschop gelijk. Drie minuten later stond het 2-3.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal