Volledig scherm
Doelman Remco Loeffen van Vianen Vooruit grijpt in tegen Sportclub Irene. © Hanny van der Linden/Vianen Vooruit

2H: Vianen Vooruit stelt vierde plek veilig: ‘Ontzettend knap’

VIANEN - Vianen Vooruit eindigt het debuutjaar in de tweede klasse H met een topklassering. De voetballers uit het Cuijkse kerkdorp, vorig seizoen nog een niveau lager actief, stelden zondag met de 1-0 zege op Sportclub Irene de vierde plek veilig.

Trainer Niels Voet was trots na het laatste thuisduel. ,,Dit is een ontzettend knap resultaat een jaar na de promotie”, zei hij. ,,Ik ben hartstikke tevreden en ook benieuwd hoe het volgend seizoen gaat verlopen. Ze zeggen vaak dat het tweede jaar op hetzelfde niveau namelijk moeilijker is, omdat andere teams meer rekening met je houden. Als promovendus waren we toch de verrassing.”

Wouter Evers werd matchwinnaar na een doeltreffend afstandsschot.

Volharding verloor de voorlaatste wedstrijd van het seizoen bij Real Lunet (Vugt): 3-2. ,,We hebben onszelf tekort gedaan”, gaf coach Johan Vullings van de Vierlingsbeekse formatie aan. ,,Het was een leuke, gelijkopgaande wedstrijd.”

Vullings zag dat zijn ploeg de wedstrijd na een 1-0 voorsprong (doelpunt Kas van den Bosch) uit handen gaf. Na drie doelpunten van de thuisploeg maakte Mark Blenckers in de 72ste minuut met een vrije trap in de kruising nog de 3-2.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal