Volledig scherm
Hapse Boys op archiefbeeld. © Theo Peeters

3D: Hapse Boys geeft voorsprong uit handen, Vitesse’08 kansloos onderuit

BEUNINGEN – In de derde klasse D (Oost) is het Hapse Boys niet gelukt om afstand te nemen van de plaatsen die aan het einde van het seizoen nacompetitie betekenen. In Beuningen werd er, ondanks een voorsprong, vlak voor tijd met 2-1 verloren van het lager geklasseerde Beuningse Boys.

,,We hebben terecht verloren. Er ging vooral aan de bal heel veel fout’’, baalde verdediger Niek Maas. Zijn ploeg kwam vlak na rust op voorsprong door een doelpunt van Brian Guntlisbergen. Nadat de thuisploeg na een uur speler langszij was gekomen, gingen de Hapsenaren alsnog onderuit.

,,Het was na afloop stil in de kleedkamer, maar er is geen man overboord. We doen het qua punten goed. Het is alleen een feit dat, op de onderste twee ploegen na, iedereen in deze competitie veel punten pakt.’’

Vitesse’08 leed in Gennep een kansloze nederlaag tegen Rood Wit: 0-3. ,,We hebben wedstrijden gehad waarin we leuk mee deden en kansen kregen, maar nu kwamen we echt te kort. Het was vooral tegenhouden’’ vond middenvelder Rick Maassen die vanwege personele problemen bij de Vitessenaren centraal achterin speelde.

Excellent verloor in de derde klasse D (Zuid II) met 1-4 van Boekel Sport in. ,,Het klinkt gek, maar we hebben vandaag helemaal niet zo slecht gespeeld’’ sprak middenvelder Frans Cuppers. Door twee vroege tegendoelpunten liep de ploeg uit Oploo bijna de hele wedstrijd achter de feiten aan. Bij een stand van 0-3 deed Cuppers iets terug. ,,We kunnen elkaar niets verwijten. De grootste gedeeltes van de wedstijd waren wij niet de mindere. Zij sloegen op de juiste momenten toe.’’

Estria (3D, Oost) kwam niet in actie. De thuiswedstrijd tegen Groesbeekse Boys werd afgelast omdat het hoofdveld op Sportpark de Kranenhof door de hevige regenval van de afgelopen dagen onbespeelbaar was.

Amateurvoetbal