Volledig scherm
Vitesse’08 eerder dit seizoen in actie. © David van Haren

3D: Malaise duurt voort bij Vitesse’08 en Estria

BEUNINGEN - Ook de vierde competitiewedstrijd is door Vitesse’08 verloren. Zondagmiddag gingen de Gennepse voetballers in de derde klasse D (Oost) met 6-2 onderuit tegen Beuningse Boys.

Binnen 25 minuten bezorgden Sylvano van den Brink en Rick Maassen met elk een doelpunt hun ploeg een pikstart. Nadat Beuningse Boys nog voor rust op gelijke hoogte was gekomen, liep de thuisploeg in de tweede helft uit.

Middenvelder Maassen was teleurgesteld. ,,Na een goede eerste helft is de wedstrijd na deze nederlaag behoorlijk geflatteerd. Volgende week tegen Estria moeten we winnen.’’

Estria wacht na vier wedstrijden ook nog steeds op het eerste punt bij zijn debuut in de derde klasse. In Escharen was het Nijmeegse Trekvogels met 0-2 te sterk. ,,We hebben hard gewerkt, maar het zat niet mee’’, vond Estria-doelman Jan Verstegen.

Hapse Boys verloor na twee overwinningen op rij weer eens. Groesbeekse Boys was op eigen veld met 2-1 te sterk voor de Hapsenaren die al na twintig minuten tegen een 2-0 achterstand aankeken, nadat de thuisploeg tweemaal had toegeslagen uit corners. Verder dan de aansluitingstreffer van Emiel Jans kwam Hapse Boys niet. ,,We zijn pas na de achterstand gaan voetballen’’, vertelde speler Brian Guntlisbergen.

Excellent uit Oploo bleef in de derde klasse D (Zuid II) voor de derde keer op rij ongeslagen. Bij SCG’18 in Sint- Michielsgestel werd op kunstgras een punt gepakt: 1-1.

Aanvoerder Teun Verberk was tevreden met het punt. ,,We troffen een voor ons onbekende maar goede tegenstander, die wist hoe je het balletje op kunstgras rond moet laten gaan’’, zei hij. Nadat zijn ploeg halverwege de eerste helft op achterstand was gekomen, zorgde Frans Cuppers na rust voor de gelijkmaker. Verberk: ,,De tweede helft kon het duel beide kanten op, we mogen blij zijn met een punt.’’

Amateurvoetbal