Volledig scherm
Hapse Boys eerder dit seizoen tegen DVOL. © Fons Sluiter

3D: Ongeloof bij Hapse Boys na late tegentreffers

HAPS - Hapse Boys leek op het eigen sportpark De Berkte lange tijd op weg naar een stunt. In de derde klasse D (Oost) gaven de Hapse voetballers een 2-0 voorsprong uit handen en verloren in de tiende (!) minuut van de blessuretijd met 2-3 van koploper Blauw Wit uit Nijmegen.

Trainer Michel Kuijpers was vol ongeloof: ,,Dat we wéér goed gespeeld hebben, maakt deze nederlaag extra zuur. Hier ga ik nog wel twee dagen last van hebben. Voor de rust hadden we de wedstrijd al in ons voordeel moeten beslissen.’’ Bij Hapse Boys scoorden Tom Meijer en Jaap Willems. Meijer kreeg in de slotfase direct rood na een overtreding.

Estria ging in Groesbeek nipt onderuit. Rood Wit was met 1-0 te sterk voor de formatie uit Escharen. Volgens verdediger Milan Derksen had er meer ingezeten: ,,Dit was misschien wel onze beste wedstrijd tot nu toe. De tweede helft hadden we echt het gevoel dat er iets te halen viel, maar helaas mocht het niet zo zijn.’’

Vitesse’08 deed een helft lang goed mee, maar moest uiteindelijk toch haar meerdere erkennen in HAVO en verloor met 0-3. Nadat het bij rust nog 0-0 stond, sloegen de gasten uit Haalderen binnen een kwartier na de rust drie keer toe. Middenvelder Bjorn Hendriks gelooft ondanks de zesde nederlaag in zeven wedstrijden in een ommekeer: ,,We doen vaak goed mee, maar aan het einde blijven we telkens zonder punten achter. Met onze kwaliteiten gaan we echt wel punten pakken in deze klasse.’’ Door de nederlagen blijven Estria en Vitesse’08 samen hekkensluiter.

Excellent (zuid II) speelde bij laagvlieger Avanti’31 in Schijndel gelijk: 0-0. Excellent-aanvoerder Teun Verberk was tevreden: ,,Avanti staat onderin, maar is een van de betere ploegen in deze competitie. Op basis van de hele wedstrijd een terechte uitslag.’’

Amateurvoetbal