Vitesse’08 eerder dit seizoen.
Volledig scherm
Vitesse’08 eerder dit seizoen. © David van Haren

3D: Pijnlijke middag voor Vitesse’08, Hapse Boys faalt

GENNEP - De voetballers van Vitesse’08 zijn zondag in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. Ondanks een 3-1 voorsprong bij rust, door drie goals van de nieuwe spits Sylvano van den Brink (overgekomen van Elistha), verloor de Gennepse formatie in de derde klasse (district Oost) van het gepromoveerde Ewijk: 3-4.

Aanvaller Thymo Zeelen, net terug van een blessure, baalde van de van de nederlaag van zijn ploeg: ,,We hebben het gewoon echt dom weg gegeven, meer kan ik er niet van maken”, reageerde de Heijenaar teleurgesteld.

Hapse Boys ging bij de rentree in de derde klasse – het elftal werd vorig jaar kampioen in de vierde klasse H – met 4-1 onderuit bij DVOL in Lent. Volgens trainer Michel Kuijpers was het verlies vooral te wijten aan het eigen falen. ,,Het eerste kwartier kregen we drie grote kansen, maar uit een counter kwamen we met 1-0 achter”, vertelde de coach uit Haps. ,,Na die doelpunten verloren we de grip op de wedstrijd en stonden we binnen de kortste keren met 3-0 achter.”

Tom Meijer tekende vervolgens nog wel voor de 3-1, maar daarna nam de thuisploeg het heft weer in handen. Kuijpers: ,,Al vrij snel viel de 4-1 waardoor de wedstrijd beslist was. Over de hele wedstrijd gezien waren we zeker niet minder dan DVOL, maar op dit niveau worden de fouten die we maken nu eenmaal sneller afgestraft dan vorig seizoen, in de vierde klasse.”

Estria, dat dit seizoen voor het eerst in de 100-jarige clubhistorie in de derde klasse acteert, genoot van een vrij weekend. Door het oneven aantal van dertien ploegen in de competitie staat het debuut van de Escharense ploeg op dit niveau pas komende zondag gepland, in eigen huis tegen Blauw Wit (Nijmegen).

Excellent, als enige actief in de derde klasse D, district Zuid II, kwam niet in actie omdat de club uit Oploo haar 60-jarig bestaan vierde.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal