Volledig scherm
Beeld van Achates - Montagnards. © Theo Peeters

4G/4H: Achates wint met 10-0, doelpuntenfestijn bij SIOL-VIOS’38

BERGEN - Achates kan meer dan tevreden terugkijken op de eerste competitiewedstrijd van het seizoen in de vierde klasse G. De voetballers uit Ottersum wonnen zaterdag in Bergen met een monsterscore van 10-0 (!) van Montagnards.

,,Ik ben niet alleen trots op het resultaat, maar ook op de manier waarop we het behaald hebben’’, vertelde trainer Michel van de Venn na afloop. ,,Het werd geen one man show, we gunden elkaar de doelpunten.’’ Bij een voorsprong van 2-0 kreeg Montagnards na een kwartier speeltijd een rode kaart. Teun Lemmen (3x), Kai Bicentini (2x), Siem Loeffen (2x), Sjors Weijers en Jeroey Lekatompessy vonden het doel voor Achates.

Ook Heijen vertrok met drie punten op zak terug naar huis na de overwinning op GFC’33 in Grubbenvorst: 0-4. Maarten van der Burg (2x), Boyd Kessels en Dirk Schonenberg scoorden voor de ploeg uit Heijen.

Vierde klasse H

In de vierde klasse H bleef de ontmoeting tussen SIOL en VIOS’38 onbeslist: 3-3. ,,Een matige wedstrijd’’, vond Luciën Roeffen, trainer van de Cuijkse ploeg. ,,Begin tweede helft stonden we 3-1 achter, uiteindelijk pakken we een punt. In de laatste paar minuten konden we zelfs nog winnen.’’

Michel Janssen, coach van de club uit Beugen, beaamt dat. ,,Een 3-1 voorsprong weggeven is normaal gesproken doodzonde, maar SIOL was de beter voetballende ploeg.’’ Raphael Letemahulu, Dani van Dreumel en Yassin Boussif maakten de doelpunten voor SIOL. Thomas Jenniskens en Dennis Jenniskens (2x) scoorden voor de tegenpartij.

Juliana Mill ging er met de winst vandoor in het thuisduel tegen Gassel: 2-0. Een kwartier voor tijd vonden Justin Jacops en Stan Peters enkele minuten na elkaar het doel voor de vierdeklasser uit Mill. ,,De wedstrijd is op momenten beslist, Juliana was daarin de gelukkigste’’, zei trainer Dennis Koenders van Gassel naderhand.

In de ontmoeting tussen promovendi De Zwaluw en SCV’58 trok de thuisploeg uit Oeffelt aan het langste eind: 4-0. ,,Zij zijn ook net gepromoveerd. Dit soort wedstrijden zijn belangrijk als we erin willen blijven’’, zei trainer Frans van Deinsen van De Zwaluw. Boyd van Sambeek, Harm Tielen, Willem van Haren en Rinze Verhoeven maakten de treffers.

Toxandria kwam in de thuiswedstrijd tegen SES na een half uur met tien man te staan. Spits Bastiaan Bulkens kreeg een rode kaart voor natrappen. De club uit Rijkevoort hield lang stand, maar verloor uiteindelijk met 0-1. Wout van Lanen scoorde voor het team uit Langenboom.

DSV heeft in de vierde klasse H nipt verloren van SCMH. De ploeg uit Sint Anthonis ging thuis met 2-3 onderuit tegen de bezoekers uit Veghel.

Constantia had aan een vrije trap in de tweede helft genoeg om de overwinning in de wacht te slepen tegen Milsbeek: 1-0. Sander Blom scoorde voor de club uit Wanroij, die vorig seizoen degradeerde uit de derde klasse.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal