Archiefbeeld van Milsbeek - HBV.
Volledig scherm
Archiefbeeld van Milsbeek - HBV. © Theo Peeters

4G/4H: Milsbeek neemt de leiding, De Zwaluw haalt uit bij SES

MILSBEEK - Milsbeek heeft in een onderling duel met Juliana Mill (1-4) de koppositie in de vierde klasse H overgenomen. De voetbalploeg uit Limburg boog gisteren een 1-0 achterstand (goal Tom Gerrits) door doelpunten van Jelle van Hensbergen, Bas Broekman en Daniël Janssen om in een zege.

,,De eerste plaats is mooi meegenomen”, gaf Milsbeek-aanvaller Pépé van Hoeve aan. Juliana-coach Johan van Osch: ,,Milsbeek voetbalde fantastisch, die ploeg heeft verdiend gewonnen.”

De Zwaluw verraste SES na een achterstand in Langenboom: 1-5. Daar waar de thuisploeg na de openingstreffer van Rik Kremers verzuimde de voorsprong uit te bereiden, sloegen de Oeffeltenaren genadeloos toe. ,,Bert Kerstens scoorde uit het niets de 1-1. Daarna maakte Boyd van Sambeek de 2-1. Toen was het geloof terug”, zei trainer Frans van Deinsen van De Zwaluw. Hij zag na rust nogmaals Kerstens en Van Sambeek scoren, net als Sam Raap.

VIOS’38 ging hard onderuit bij Festilent in Zeeland: 6-1. ,,Ik had bijna het hele elftal kunnen wisselen, zo onder de maat was het”, brieste trainer Michel Janssen van de Beugenaren, waar Jens Kocken scoorde. ,,We moeten hard blijven werken, het plezier erin houden en zorgen dat ons zelfvertrouwen weer terugkomt.”

Gassel verloor thuis met 5-0 van SCMH uit Mariaheide. Het elftal van trainer Dennis Koenders kreeg vlak voor rust drie (!) treffers in slechts vijf minuten tegen. ,,Als je zelf de wedstrijd zo weggeeft, dan verlies je terecht”, vond Koenders.

SIOL speelde voor de derde keer gelijk, ditmaal uit bij Achilles Reek (2-2). In de blessuretijd kreeg de Katwijkse club de gelijkmaker om de oren. Trainer Lucien Roeffen zag een kritiekpunt voor zijn ploeg. ,,Acht van onze tegengoals komen uit spelhervattingen. We moeten stappen maken in het verdedigen van corners en vrije trappen”, vond Roeffen, die Zino Lalaar en Loutfi Chamlal zag scoren voor SIOL.

Vierde klasse G

Heijen behield de koppositie in de vierde klasse G met een 6-1 zege op America. Na een half uur spelen zette Dirk Schonenberg de lijstaanvoerder op voorsprong, een paar minuten later verdubbelde spits Maarten van der Burg met een van zijn drie goals van de dag de score. Guus Hawinkels (2x) breidde de stand uit tot 6-0, waarna America nog iets terug deed. Beiden teams misten overigens een penalty, invaller Mark Wit faalde voor Heijen.

Achates moest zijn meerdere erkennen in Stormvogels’28: 6-1. De ploeg van Michel van de Venn kwam nog wel op voorsprong in Siebengewald door een goal van Niek Schoofs. ,,We vergeten de 2-0 te maken en dan komt Stormvogels vlak voor rust op voorsprong. Na rust counteren ze te makkelijk naar de 6-1”, vond Van de Venn.

Amateurvoetbal