Volledig scherm
© Ed van Alem

4H: Constantia houdt koppositie in het vizier, SIOL ziet alle ballen in Maas verdwijnen

VELP - Constantia behield zondag door een 4-1 zege bij SCV’58 zicht op de eerste plek in de vierde klasse H. 

Het Wanroijse elftal heeft met twee duels minder gespeeld vijf punten achterstand op koploper Festilent. Milano van der Cruijsen scoorde in Velp tweemaal, Ruud van Duijnhoven en Tim Blonk eenmaal. Jelle van Haren redde de eer namens SCV.

Laagvlieger VIOS’38 boekte in Beugen tegen middenmoter Juliana Mill de tweede overwinning van het seizoen. Een doelpunt van Bryan Jochijms was daarvoor genoeg: 1-0.

VIOS-trainer Michel Janssen sprak van een verdiende zege. ,,We voetbalden prima in de afgelopen duels en hadden toen ook meer verdiend. Maar ja, dat is ook voetbal. Dat we nu de drie punten pakken is dan extra lekker.’’

In Langenboom ondervond nummer twaalf SES tegen koploper Festilent de gevolgen van de felle wind: 0-2. ,,Deze wedstrijd had niet gespeeld moeten worden”, zei trainer Arian Meeuwsen. SES begon goed en kreeg vroeg in de eerste helft een strafschop. De Zeelandse doelman pareerde de inzet van Jari Lukassen. Kort daarna scoorde Festilent de 0-1. In de tweede helft liepen de bezoekers uit naar 0-2.

Het Katwijkse SIOL trok thuis tegen Achilles Reek aan het kortste eind, door een doelpunt in de 70ste minuut. SIOL-trainer Luciën Roeffen: ,,Na die treffer schoot Achilles alle ballen over de zijlijn. Ik denk dat de meeste nog in de Maas drijven.”

In de wedstrijd bij SCMH in Mariaheide verzuimde nummer zes DSV in te lopen op de ploeg die twee plekken hoger staat: 1-1. Halverwege de eerste helft benutte Lars Veldpaus namens de ploeg uit Sint Anthonis een penalty (0-1). Op slag van rust scoorde SCMH de 1-1 uit een vrije trap.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal