Volledig scherm
Estria van speler/trainer Ivo Rossen (die op de foto geknuffeld wordt) doet mee om de titel in de vierde klasse H. © Ed van Alem

4H: Door de vijfde winst op rij is Estria ineens een titelkandidaat

ESCHAREN - Estria heeft zich geschaard bij de kampioenskandidaten van de vierde klasse H. Door de overwinning donderdagavond op Milsbeek (4-0), alweer de vijfde zege op rij, staat de voetbalploeg uit Escharen nog maar drie punten achter koploper Hapse Boys en op gelijke hoogte met nummer twee SES.

,,Dit hadden we aan het begin van dit seizoen niet verwacht”, reageert verdediger Rens van Dongen.

Estria is dit seizoen nieuwkomer in de vierde klasse. ,,We zitten in een flow. Iedereen is fit en zit lekker in z’n vel. Eerder deze competitie ging het scoren nog moeizaam, maar nu vallen ze er zomaar in. Waar we echt staan weten we maandagmiddag pas, aangezien er nu met Juliana Mill en SES twee belangrijke wedstrijd aankomen.”

Niels van Lier schoot Estria net voor rust op 1-0, terwijl Milsbeek de grootste kansen kreeg om de score te openen. Na de pauze liep het elftal van trainer Ivo Rossen weg door een hattrick van Jordy Hurkens. ,,De uitslag geeft een vertekend beeld”, vond Danny Claassen, coach van Milsbeek. ,,In de eerste helft waren wij beter, daarna was Estria een maatje te groot. Wij misten leiderschap, speelden met drie spelers van de B-jeugd in de ploeg te enthousiast naar voren.”

DSV sloeg in vijf dagen Festilent van zich af in de strijd om plek vier, een positie die aan het eind van de rit nacompetitie kan betekenen. ,,We hopen op promotiewedstrijden maar zijn dan wel afhankelijk van de periodewinnaars”, wist Rik Groot.

De aanvaller was donderdag een van de doelpuntenmakers van DSV. Jarvi Jansen (2-1) en Lars Veldpaus (3-2, penalty) maakten de andere treffers voor het team uit Sint Anthonis. Daarmee was DSV voor de tweede keer te sterk voor Festilent in vijf dagen. Zondag werd het 2-5 in Zeeland.

Groot: ,,Festilent was beter dan de eerste wedstrijd, toen wonnen we overtuigend nu een stuk moeizamer. Ditmaal hebben we de laatste twintig minuten op de counter gespeeld.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal