Volledig scherm
De Zwaluw vorig seizoen tegen de Olympia Boys. © Ed van Alem

4H: Feestmiddag voor De Zwaluw, DSV doet zichzelf tekort

CUIJK – Het was zondag een topdag voor De Zwaluw in de vierde klasse H. De voetbalploeg uit Oeffelt won op kermiszondag in Cuijk met 1-4 van SIOL. 

Rinze Verhoeven vond vijfmaal het net voor de voetballers uit Oeffelt. Twee doelpunten daarvan werden afgekeurd vanwege buitenspel, dus hij moest het uiteindelijk met drie goals doen. ,,Heel mooi. Ik kreeg een publiekswissel. Nu lekker naar de kermis om te feesten’’, vertelde Verhoeven. Boyd van Sambeek scoorde ook voor De Zwaluw. Djavano Amanupunnjo maakte het doelpunt voor de Cuijkenaren.

DSV heeft zichzelf tekortgedaan in de ontmoeting met SES: 2-2. ,,Wij waren de bovenliggende partij’’, concludeerde linksback Sjors Cornelissen na afloop. Cornelissen viel in de tweede helft uit met enkelblessure, nadat hij zichzelf verstapte. Het team uit Sint-Anthonis kwam tweemaal op voorsprong via doelpunten van Lars Veldpaus en Luuk Rühl. Winand Schaap maakte de aansluitingstreffers voor de thuisploeg uit Langenboom.

Milsbeek trok in de ontmoeting met Toxandria aan het langste eind: 0-2. De wedstrijd ging lang gelijk op, maar na een uur spelen zorgde Pépé van Hoeve voor de voorsprong in Rijkevoort. Vijftien minuten voor tijd besliste Bas Broekman het duel in het voordeel van Milsbeek.

Juliana Mill staat na de 3-1 overwinning op VIOS’38 aan kop in de vierde klasse H. Jord Thijssen schoot de ploeg uit Mill in de eerste helft op voorsprong. Vlak voor rust maakte Twan Vink de gelijkmaker voor de bezoekers uit Beugen. In de tweede helft liep Juliana Mill uit door een doelpunt van Justin Jacops en een ongelukkige eigen goal. ,,Camiel Smits blokkeerde een schot met een sliding en toen ging de bal er via zijn arm in’’, legde Vios-speler Thomas Groot uit.

SCV’58 miste de nodige scherpte in het duel met Festilent en ging met 2-7 onderuit. ,,Na een kwartier stonden we al 3-0 achter’’, vertelde middenvelder Tomas Raaymakers. ,,Voor de rust komen we nog op 3-1 door een doelpunt van Bart Bardoel. Dan maak je in de rust een plan om het recht te trekken, maar na de 4-1 knakt er iets.’’ Bardoel scoorde ook de 2-5 voor SCV.

In de vierde klasse G is het doelpuntrijke duel tussen GFC’33 en Achates onbeslist gebleven: 3-3. ,,We scoren makkelijk, maar krijgen ze ook makkelijk tegen’’, concludeerde trainer Michel van de Venn, die Kai Bicentini en Teun Lemmen (2x) zag scoren in Grubbenvorst.

Heijen is na de 2-0 overwinning op SV Oostrum nog steeds koploper. Tijn Wabeke maakte net als vorig weekend twee treffers voor de Heijense club. Vooral de 2-0 een kwartier voor tijd was een prachtgoal, vond coach Peter ten Haaf. ,,Tijn stond vrij ver rechts van de goal, met een curve schoot hij de bal zo via de rechterbinnenkant van de paal links in het zijnet. Fantastisch.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal