Volledig scherm
Archiefbeeld van Milsbeek - SCV’58. © Ed van Alem

4H: Milsbeek behoudt koppositie, maar trainer is niet tevreden

KATWIJK - Milsbeek behield zondag de koppositie in de vierde klasse H. In Katwijk wonnen de Milsbeekse voetballers van SIOL: 1-2. Door doelpunten van Pepe ten Hoeve gingen de bezoekers met een comfortabele voorsprong de rust in.

SIOL-coach Lucien Roeffen zag twee kanten van zijn team. ,,Ik heb in de rust drie spelers gewisseld. De tweede helft was een stuk beter, maar nog niet goed genoeg.’’ Tien minuten voor tijd viel de 1-2. Opmerkelijk: die treffer werd geclaimd door zowel Yassin Boussif als Willem de Haan. Zij gleden de bal samen binnen.

Juliana Mill-keeper Jasper Bergmans stopte vijf minuten voor tijd een penalty en redde daarmee de drie punten voor zijn team op eigen veld tegen SCV’58 uit Velp: 2-1. ,,De vorige penalty die ik stopte, ging er in de rebound alsnog in. Lekker om de bal er nu echt uit te houden’’, vertelde Bergmans.

Juliana kwam in Mill op voorsprong via een benutte penalty (hands) van Berry van Krijl. Voor rust maakte Sam Stobbelaar de 1-1 voor de Velpse bezoekers. Middenvelder Jord Thijssen kopte de thuisploeg halverwege de tweede helft op voorsprong.

Constantia was oppermachtig op bezoek bij Achilles Reek: 1-6. Milano van der Cruijsen (3), Ruud van Duijnhoven, Giel Martens en Bas Selten maakten de Wanroijse treffers. ,,We hebben eindelijk een goed resultaat gekoppeld aan ons goede spel’’, vond Constantia-trainer Gert-Jan Reijnen.

VIOS’38 ging in Langenboom met 2-1 onderuit bij SES. De Beugenaren kwamen na 25 minuten op 1-0 door een goal van Thomas Jenniskens, maar konden die voorsprong niet vasthouden. ,,We deden niet onder, maar waren op momenten niet scherp genoeg’’, concludeerde VIOS-verdediger Peer Klievink. Tom Verberk maakte de treffers voor SES.

De wedstrijd tussen Toxandria en SCMH eindigde in Rijkevoort in 0-0. ,,Er werd voor beide doelen weinig kansen geforceerd. In de eindfase van de aanval maakten we de verkeerde keuzes’’, vond Toxandriaan Luc Cornelissen.

Gassel verloor thuis met ruime cijfers van Festilent: 5-1. De bezoekers uit Zeeland kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Niels Paters schoot de thuisploeg op gelijke hoogte, maar een minuut voor rust kwam Festilent opnieuw op voorsprong door een eigen doelpunt. Trainer Dennis Koenders: ,,De tweede helft hebben we nog tien minuten meegedaan, maar uiteindelijk was Festilent veel effectiever.’’

Voor Achates was het afzien op bezoek bij Hegelsom. In de vierde klasse G verloor de Ottersumse ploeg met 6-0. Trainer Michel van de Venn: ,,We speelden tegen een volwassen ploeg, met echte kerels. Dan missen wij toch nog een stukje ervaring en slimheid.’’

De volgende wedstrijden zijn vanwege de weersomstandigheden afgelast en worden op 22 december ingehaald: De Zwaluw DSV (vierde klasse H) en Heijen – Stormvogels’28 (vierde klasse G)

Amateurvoetbal