Volledig scherm
SVS op archiefbeeld. © David van Haren

5EFG: 'Reservedoelman' SVS maakt wereldgoal als veldspeler

STEVENSBEEK – Trainer Giovanni Venezia van SVS hield zich aan zijn woord. In de vijfde klasse E mocht wisselkeeper Ryan Kemeling invallen als veldspeler bij de zege tegen hoogvlieger United SV: 3-1.

,,Hij zou naar mij toe komen als hij zou scoren", zei Venezia, die Harm Fransen en Bibi Biermans zag scoren. ,,Met een lobje maakte hij een wereldgoal, toen ben ik maar naar hem gesprint.” Kemeling tekende voor de derde treffer.

Venezia had beloofd dat Kemeling als veldspeler mocht invallen, mits hij volgende week onder de lat zou staan. Kemeling is eigenlijk geen keeper, maar zat al vaak op de bank als reservedoekman.

Holthees-Smakt speelde Sporting ST in een thuiswedstrijd volledig van de mat: 6-0. Bij de ploeg van trainer John Klaassens waren Stef Janssen (twee), Ser van Es (twee), Kay Wijenberg en Robin van Es trefzeker.

Meer dan een puntje zat er in het uitduel tegen SV Lottum niet in voor Sambeek: 2-2. Ruben op ’t Veld en Martijn Peters scoorden voor de bezoekers.

Vijfde klasse F

Menos kon bij HSE in Eindhoven geen potten breken: 2-1. Bij de formatie uit Landhorst was Peter Thijssen trefzeker uit een hoekschop.

Vijfde klasse G

Koploper Estria kwam in de vijfde klasse G niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel bij VIOS’38.

Gassel won tegen SC St. Hubert voor de derde keer op rij: 3-0. Roel Strik, Ramon van der Venne en Joris van Bommel waren trefzeker.

Het plezier is volgens Patrick Nabuurs terug bij De Zwaluw. Zijn ploeg won ruim op bezoek bij Odiliapeel (0-5), waarbij Willem van Haren (twee), Merijn Elbers, Boyd van Sambeek en Luuk Jansen scoorden.

Het Rijkevoortse Toxandria heeft zich in Velp tegen SCV’58 gerevancheerd na de thuisnederlaag van donderdag: 3-5. Rens de Wit (twee), Twan Dekkers (twee) en Roel Bongers scoorden voor ‘Tox’. De ploeg uit Velp scoorde via Pascal van Thiel (twee) en een eigen goal.

In Oss kwam tegen Ruwaard een einde aan tien overwinningloze weken voor De Willy’s: 1-4. Bart Derks, Math van der Straaten, Stein Jacops en Sjors Janssen waren trefzeker.

GVV’57 kwam in eigen huis niet verder dan een remise tegen WHV uit Loosbroek: 1-1. Pepijn van Delden scoorde de enige treffer voor de ploeg uit Grave. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal