Volledig scherm
SVS op archiefbeeld. © Theo Peeters

5F: Eindelijk weer een overwinning voor SVS, DWSH’18 haakt even af

STEVENSBEEK – Na zes nederlagen op rij was er eindelijk weer reden tot juichen voor SVS. In de vijfde klasse F wonnen de Stevensbekenaren met 3-1 van Sambeek dat blijft kwakkelen en al sinds 22 september (!) op een overwinning wacht.

,,Hier waren we echt aan toe. Het waaide ontzettend hard en daar hebben we de tweede helft van geprofiteerd. Eigenlijk hebben we helemaal niets anders gedaan dan de afgelopen weken. Het viel vandaag gewoon eindelijk weer eens onze kant op’’, sprak Harm Franssen.

Sam Jacobs zette Sambeek voor rust op voorsprong. Na de rust kantelde de wedstrijd en scoorden Franssen, Bibi Biermans en Daan Roerdink voor de thuisploeg. ,,In de eerste helft waren we de bovenliggende ploeg. De tweede helft was dramatisch van onze kant. Het is frustrerend dat de jongens op de zondagen niet hetzelfde laten zien als op de trainingen’’, baalde Sambeeks interim-trainer Eric Derikx.

DWSH’18 verloor met 2-0 van koploper Merselo en haakt daardoor voorlopig even af bovenin. ,,We hebben terecht verloren van een tegenstander die op het moment gewoon een stapje verder is dan ons. Zo eerlijk moeten we zijn. Ik denk wel dat wij, ondanks dat zij de hele wedstrijd het betere van het spel hadden, de beste kansen kregen bij een stand van 0-0’’, sprak middenvelder Camiel van Geenen. DSWH kwam vlak na rust op achterstand en in de slotfase besliste Merselo het duel.

Ook GVV’57 moet even passen in de strijd om de bovenste plekken. Tegen Astrantia leden de Gravenaren de tweede nederlaag op rij. Het werd 1-3. ,,Het verschil tussen ons en Astrantia was de scherpte voor de goal’’ legde aanvoerder Aldair Rodrigues uit. Nadat Astrantia de leiding had genomen zorgde Vidjay aan de Kerk in de tweede helft voor de gelijkmaker. Daarna ging het, mede door een eigen doelpunt van Bjorn van der Struijs, alsnog mis voor GVV.

Holthees-Smakt won nadat het bij de rust nog 0-0 stond eenvoudig met 4-0 van SVOC’01. De eerste helft had Holthees het lastig tegen de laagvlieger. ,,Zij verdedigden heel compact en daar kwamen we aanvankelijk moeilijk doorheen. Na ons eerste doelpunt was de wedstrijd gespeeld’’ sprak trainer John Klaassens. Voor Holthees waren Niels Ingenpas, Max Jost, Jelle van Tilburg en Kay Wijenberg trefzeker.

Amateurvoetbal