Volledig scherm
Beeld van GVV'57 - SVS vorig seizoen. © Theo Peeters

5F: GVV’57 heeft smaak te pakken en wint ruim van HBV

GRAVE - GVV’57 heeft de smaak te pakken. De voetballers uit Grave wonnen zondagmiddag in de vijfde klasse F voor de derde keer op rij. HBV werd met een 5-0 nederlaag terug naar Beers gestuurd.

Nadat HBV-doelman Roy Toonders rood kreeg vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler sloeg GVV op slag van rust binnen drie minuten twee keer toe via Wesley Portier en Pepijn van Delden. Na rust zorgden Jochem van Tienen (2x) en nogmaals Van Delden voor de overige doelpunten.

Trainer Ashley Bonnikhorst van GVV (vierde) was tevreden met het optreden van zijn ploeg. ,,We begonnen erg goed en hadden ook met elf tegen elf volledige controle. Ik ben blij dat we ook met elf tegen tien gedisciplineerd zijn blijven spelen. De jongens hebben laten zien wat ze kunnen.’’

Holthees-Smakt heeft zich door een 1-0 thuiszege op Sambeek in de brede subtop genesteld. Roy Janssen was met zijn doelpunt de gevierde man bij de thuisploeg.

Holthees-trainer John Klaasens was in zijn nopjes met de zwaarbevochten zege en loofde de mentaliteit van zijn team: ,,Met een gelijkspel was ik al blij geweest. Sambeek heeft een prima ploeg. Het was prachtig om te zien hoe de jongens voor elkaar door het vuur gingen en uiteindelijk sleepten we ook nog de overwinning uit het vuur. Het viel een keer onze kant op.’’

SVS ging in eigen huis met 3-2 ten onder tegen VCA en verloor zo de koppositie aan Merselo. De Stevensbeekse ploeg gaf een 2-0 voorsprong uit handen. Na snelle treffers van Harm Franssen en Bibi Biermans kwam VCA nog voor de rust terug tot 2-2 door doelpunten van Thycho Schimmel en Dennis van Weers. In de tweede helft kreeg SVS-doelman Dolf van Dinter een rode kaart vanwege hands. De daaropvolgende vrije trap werd door VCA’er Rene Stok binnengeschoten.

De derby tussen DWSH’18 en Menos werd afgelast. Door de hevige regenval was het hoofdveld op sportpark Het Breexsel in Sint Hubert onbespeelbaar. 

Amateurvoetbal