Volledig scherm
HBV op archiefbeeld tegen Milsbeek. © Theo Peeters

5F: HBV komt niet langs negental DWSH’18, Menos begint goed

BEERS - HBV is bij de rentree in de vijfde klasse blijven steken op een gelijkspel tegen negen (!) spelers van DWSH’18: 1-1. Kevin Kerstens maakte voor de Beerse voetbalbrigade, vorig seizoen nog vierdeklasser, een 1-0 achterstand (doelpunt Siem Lubach) ongedaan.

,,Na de eerste rode kaart is DWSH amper over de middenlijn geweest, maar de bal wilde er niet meer in na de 1-1”, zei HBV’er Moos Hendrix. DWSH-speler Syb Daverveld kreeg kort na rust rood voor natrappen, teamgenoot Rens Kuppen werd even later na twee gele kaarten weggestuurd. ,,Een mooi en verdiend punt tegen een titelkandidaat”, zei Camiel van Geenen van de fusieclub (Sint Hubert en Wilbertoord).

SVS startte voortvarend in de vijfde klasse F . De 6-1 overwinning op HRC’27 uit Afferden werd gevierd met een spontane barbecue. ,,‘Wij staan bovenaan’ is de komende week een populair nummer in Stevensbeek”, sprak middenvelder Niels van der Cruijsen, die zelf één keer scoorde. Bibi Biermans, Geert Jans (beiden 2) en Harm Franssenm troffen ook doel.

Volgens Holthees-Smakt-middenvelder Max Jost kwam de 2-1 overwinning op GVV’57 vooral tot stand door een betere teamgeest dan die van de opponent uit Grave. ,,Zij hebben goede voetballers, maar ze speelden totaal niet samen”, sprak hij. De doelpunten van Holthees-Smakt kwamen van Koen Janssen en Kay Weijenberg. Voor GVV scoorde Lamin Barrow.

Menos beleefde een droomstart. De ploeg uit Landhorst opende door doelpunten van Peter Thijssen (2), Nick Jordans en Stef de Kleijne op het eigen sportpark de Peelvreugd met een 4-2 zege tegen SVOC’01 uit Oirlo en Castenray. ,,Natuurlijk is het fijn om met drie punten te beginnen, maar ik heb ook echt het gevoel dat we met iets moois bezig zijn”, sprak leider Harm de Kleijne.

Ruben op ’t Veld kroonde zich bij Sambeek tot matchwinnaar tegen Leunen: 1-0. ,,Doordat we verzuimden de tweede te maken, werd het in de slotfase nog even hectisch”, zei Sambeek-speler Rick Martens.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal