Volledig scherm
Archiefbeeld van SCV’58 - VIOS’38. © Theo Peeters

5F: VIOS’38 grijpt de koppositie na succesvol paasweekend

BEUGEN - VIOS’38 is de nieuwe koploper van de vijfde klasse F. De voetballers uit Beugen kende een uiterst succesvol paasweekend. Zaterdag tankte de ploeg van trainer Michel Janssen al vertrouwen tegen HRC’27 (1-5), om twee dagen later SCV’58 te verslaan en van de koppositie te onttronen: 2-0.

GVV’57 en SCV wisselden de koppositie van de vijfde klasse tot nu toe af, maar sinds maandag staat VIOS voor het eerst bovenaan. ,,Ik had liever nog een weekje gewacht”, zei trainer Janssen al lachend. ,,Hoe eerder je bovenaan staat, hoe lastiger het wordt. De titel leeft echt hier in Beugen, dus de ontlading was enorm na het laatste fluitsignaal.”

Zaterdag maakten Benjamin Till, Thomas Jenniskens, Dirk Jilesen, Tijn Jansen en Kay Gerrits de goals. Maandag waren de gebroeders Dennis en Thomas Jenniskens trefzeker. Zaterdag was Myron van Dijk bij SCV al trefzeker.

Zaterdag pakte Sambeek nog de koppositie van de tweede periode, toen Elsendorp door treffers van Ruben op ’t Veld (2) en Martijn Peters werd verslagen (3-1). Op hetzelfde veld toonde de ploeg van trainer Kees van den Heuvel maandag een ander gezicht tegen GVV’57. Zijn ploeg verloor kansloos: 0-3. Pepijn van Delden (2x) en Lamin Barrow scoorden voor de club uit Grave.

Giovanni Venezia baalde als een stekker na een puntloos weekeinde van zijn SVS. Goals van Erwin Bongers en Jelle Wijnen konden een nederlaag in Merselo zaterdag niet voorkomen (4-2), terwijl ook Holthees-Smakt de punten in het dorp hielden: 2-0. Voor Holthees scoorden Stef Janssen en Kay Wijenberg.

Net toen de gelijkmaker van DWSH’18 eraan zat te komen, viel de beslissende treffer aan de andere kant. Een zwakke eerste helft nekte de fusieploeg uit Wilbertoord en Sint-Hubert op bezoek bij Merselo: 2-0.

De situatie van Menos leek uitzichtloos, maar onder oefenmeester Jef Vels lijkt de ploeg langzaamaan op te krabbelen. De hekkensluiter uit Landhorst kwam tegen Astrantia tweemaal op voorsprong, maar moest op eigen veld genoegen nemen met een punt: 3-3.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal