Volledig scherm
Boyd van Sambeek van De Zwaluw (rechts) in duel met Tim Peters van Sambeek. © Ed van Alem

5G: De Zwaluw zegeviert in derby tegen Sambeek

SAMBEEK – De Zwaluw uit Oeffelt heeft de derby tegen Sambeek gewonnen: 2-3. De twee Boxmeerse kerkdorpen speelden een spannende wedstrijd in Sambeek.

De Zwaluw kwam uit een raak gekopte corner van Dennis Titselaar vlak voor rust op voorsprong. De Oeffeltse ploeg creëerde weinig voor rust, maar Sambeek leek van slag door het openingsdoelpunt.

Vlak na de pauze sloeg Willem Bardoel toe voor De Zwaluw. Nadat de thuisploeg de bal niet goed wegwerkte, schoot hij hard laag raak. Sambeek ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Via een fraai schot in de kruising bracht Joost Artz de spanning voor heel even terug in de wedstrijd, maar De Zwaluw had daarna een betere fase. Even nadat Merijn Elbers de bal op de lat had geschoten voor de uitploeg, scoorde Youri Geurts de bevrijdende 1-3.

De 2-3 van Sambeek-invaller Martijn Peters kwam te laat. Sambeek heeft de eerste twee wedstrijden verloren, De Zwaluw heeft een uitstekende start met twee overwinningen op rij.

In de vijfde klasse G heeft Heijen gisteren een ruime thuiszege geboekt op het Afferdense HRC’27: 6-1. De bezoekers eindigden het duel door twee rode kaarten met negen spelers. Het was voor het elftal van trainer Henny Queens de eerste zege van het seizoen. Nick de Valk (twee), Boyd Kessels (twee), Rene Reijnen en Jelmer Hermens maakten de doelpunten namens de Limburgers.

VIOS’38 kwam op bezoek bij Merselo twee keer op voorsprong, maar het was niet genoeg voor de overwinning: 4-2. Jelle Boumans maakte uit een strafschop de 0-1 voor de Beugenaren. Na de gelijkmaker van Merselo, zette Tijn Janssen het elftal van trainer Tom Wollenberg weer op voorspong. Nadat VIOS-middenvelder Peter Collombon met een rode kaart van het veld was gestuurd liep Merselo weg bij de bezoekers.

Tegen het Middelaarse Astrantia kwam SC St. Hubert niet verder dan 2-2. De ploeg van trainer Jos Koenen gaf tien minuten voor tijd een 2-1 voorsprong uit handen. Voor de thuisploeg scoorden Siem Lubach en Tom van de Ven.

SVS heeft in Blitterswijck een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen BVV’27: 0-0. Holthees ging op bezoek bij SVOC’01 onderuit: 3-1. Tegen de fusieclub uit Oirlo en Castenray redde Ser van Es de eer namens de bezoekers. Menos kreeg in Landhorst met 4-2 klop van SV United uit Wanssum. Op sportpark De Peelvreugd scoorde Nico Wijdeven twee keer namens de thuisploeg.

Amateurvoetbal