Volharding viert de openingstreffer tegen Olympia'18.
Volledig scherm
Volharding viert de openingstreffer tegen Olympia'18. © Ed van Alem

Alle remmen los bij tweedeklasser Volharding in busrit naar huis

HELVOIRT - Een groot gekkenhuis was het zondag in de spelersbus bij Volharding. Door de overwinning bij Helvoirt (1-2) werd de terugreis naar Vierlingsbeek een feest.

,,Het is een dolle boel hier”, brulde trainer Johan Vullings door de telefoon. ,,Alle verzoeknummers hebben we inmiddels gehad. De twee debutanten hebben geheel volgens traditie een liedje gezongen, en ook Rens van Lanen zong er een. Rood van Marco Borsato, vanwege zijn rode kaart in deze wedstrijd.”

Volharding boekte op het Burgemeester van Hövell Sportpark de eerste overwinning in de tweede klasse H sinds 24 november vorig jaar. Bij verlies had Volharding de rode lantaarn in handen gehad. Nu klom de ploeg op naar de twaalfde plek.

Met rust stond de ploeg van Vullings met 2-0 voor, door doelpunten van Tim Michiels en good old Mark Blenckers. Vlak na rust moest Volharding met tien man verder na een rode kaart van Van Lanen (reactie met elleboog na een duw tegenstander). 

De zege kwam ondanks een treffer van Helvoirt, dat ook eindigde met tien man (rood Koen van Asseldonk), niet in gevaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal