Volledig scherm
© ProShots

Amateurvoetballers Zuid 1 en Zuid 2 beginnen in december eerder

ZEIST - De KNVB heeft alle wedstrijden in district Zuid 1 en Zuid 2 in de maand december in het amateurvoetbal van de eerste tot en met de vijfde klasse van 14.30 uur vervroegd naar 14.15 uur. De reden van de gewijzigde aanvangstijd is de invallende duisternis die in de slotfase van de duels voor problemen kan zorgen.

Het is voor het eerst dat de voetbalbond deze maatregel heeft genomen.

Lichtmast
Clubs die op het wedstrijdveld over een lichtinstallatie beschikken mogen in overleg met de tegenstander en de competitieleider later aanvangen dan 14.15 uur. Na de winterstop wordt er wel weer 'zoals gewoonlijk' om 14.30 uur afgetrapt. De kans is aanwezig dat de vervroegde uiterlijke aanvangstijd voor problemen zorgt, bijvoorbeeld bij de beschikbaarheid van de kleedkamers en velden. Loopt u met uw club tegen dit soort problemen aan, dan komen wij graag met u in contact. Stuur een mail naar redactie.sport@gelderlander.nl

Onduidelijkheid
Hoewel de KNVB op de eigen website meldt dat in het senioren- en juniorenvoetbal de aanvangstijdstip van 14.30 uur en later vanaf 3 en 4 december automatisch wordt aangepast in 14.15 uur houden de teamleiders van de overige districten (Noord, Oost en West) gewoon vast aan de normale speeltijden; 14.30, 14.45 en 15.00 uur.

Amateurvoetbal