Volledig scherm
Olympia’18 werd vorig weekeinde kampioen van de derde klasse D. Archiefbeeld. © Ed van Alem

Ambitieus Olympia'18 mikt op 'drie à vier' versterkingen

BOXMEER - Olympia’18 wil doorpakken. De voetbalclub uit Boxmeer zoekt ‘drie à vier’ versterkingen voor komend seizoen. De leiding wil dat de ploeg uitgroeit tot vaste waarde in de tweede klasse. ,,We kijken verder dan handhaving”, zegt bestuurslid technische zaken Arie Peters.

Met groot machtsvertoon verzekerde Olympia zich vorige week van de titel in de derde klasse D, vijf duels voor het einde. Op dat succes bouwt Peters voort. ,,We willen niet te hoog van de toren blazen, maar dit moet geen uitschieter zijn’’, zegt Peters. ,,We willen een poos actief zijn op dit niveau. En het liefst niet als grijze muis, maar als een ploeg die meespeelt in het linkerrijtje.”

Douwe Zwaan

Quote

Voorheen was het hier een duiventil, dat willen we niet weer

Arie Peters, bestuurslid technische zaken Olympia’18

Uitgangspunt is om de huidige selectie bij elkaar te houden. ,,Ik neem aan dat de telefoon van Douwe Zwaan (topscorer met 33 doelpunten, red.) roodgloeiend staat, maar we hebben nog geen signalen van spelers die stoppen. Douwe zie ik ook niet zo snel vertrekken. Een jongen van de club. Hij voelt zich hier thuis.”

Olympia gaat wel de markt op om de ambities waar te maken. ,,Als we jongens niet in huis hebben, dan moeten we kijken wat er in de omgeving rondloopt”, zegt Peters, zelf oud-speler van Olympia. ,,Het gaat over specifieke posities, over kwetsbare plekken. Zo is de achterhoede onderbezet. We zijn op zoek naar drie à vier jongens die een impuls geven. Daarbij kijken we naar spelers uit de buurt.”

Peters zegt dat de club geleerd heeft van het verleden. ,,Zes jaar geleden stapte ik in bij Olympia, toen we maar vijftien man in de selectie hadden en we het tweede elftal uit de competitie moesten nemen. We zijn met eigen jongens verder gegaan, vanuit de jeugd en lagere teams. Voorheen was het hier een duiventil, dat willen we niet weer.”

Dat betekent wel dat Olympia aan de basis nog werk te verzetten heeft. ,,De jeugd moet hoger voetballen om dit niveau te waarborgen. Het is een uitdaging om onszelf voor te bereiden op de toekomst, met de juiste jeugdtrainers bijvoorbeeld. Met het scouten van externe jeugdspelers blijf ik voorzichtig. Het is belangrijk dat we een vereniging blijven. Juist de betrokkenheid is het mooiste dat we hebben bereikt. Olympia leeft in het dorp. Daar ben ik trots op.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal