Angelo Simone als coach van Estria.
Volledig scherm
Angelo Simone als coach van Estria. © Theo Peeters

Angelo Simone: eerst coach van Estria, straks speler van Cito

ESCHAREN/OSS - Zijn hoofdtrainerschap blijft voorlopig beperkt tot dit seizoen bij Estria. Angelo Simone keert na de zomer bij Cito uit Oss terug als voetballer.

,,Heel simpel: er was niets”, legt Simone zijn tijdelijke afscheid als trainer uit. Niet geheel onlogisch, vindt hij zelf. De 33-jarige oud-prof beleefde geen al te denderend debuut als hoofdtrainer. Met Estria pakte hij dit seizoen in de derde klasse D (district Oost) één punt in veertien wedstrijden.

In Escharen is Simone nog wel op gesprek geweest voor volgend seizoen, om trainer te worden van de fusieclub met GVV’57 en SCV’58. De fusiecommissie koos echter voor Remco ten Hoopen. ,,Er komt ooit nog een afscheid bij Estria. Ik wil iedereen succes wensen, een hand schudden, als dat tenminste kan”, geeft Simone aan. ,,Ondanks alles vond ik het geweldig bij Estria. Hier had ik spanning voor een wedstrijd die ik niet eens had als prof. Naar iedere wedstrijd keek ik uit. Én ik heb geleerd dat er meer is dan voetbal en winnen.”

Winnaarsmentaliteit

Al heeft hij nog altijd winnaarsmentaliteit. ,,Ik hoop dat je jezelf kunt inhouden en niet te veel rode kaarten pakt, zei mijn vrouw toen ik aangaf weer te gaan voetballen”, zegt Simone lachend. ,,Bij Cito kennen ze mij, ik heb er al gespeeld. Ik krijg er de vrijheid om jongens neer te zetten.” Met een knipoog: ,,En als ze niet scherp zijn schop ik er een paar neer op de training.”

352 profduels neemt hij mee, bij clubs als KRC Genk, FC Oss en Fortuna Sittard. ,,Als ik fit ben, dat word ik alleen helaas nooit meer, zou ik met twee vingers in de neus meekunnen bij Oss. Maar ja, de vraag is hoe lang mijn benen het volhouden. Bij Cito speel ik met jongens die in de eerste klasse en hoofdklasse hebben gespeeld. Het spreekt me aan dat ze voor de titel gaan.” 

Amateurvoetbal