Bram Jacobs probeert tegen Staphorst een bal te blokken.
Volledig scherm
Bram Jacobs probeert tegen Staphorst een bal te blokken. © Orange Pictures/Kristian Giesen

Barten, Jacobs en Van den Broek blijven bij Gemert

GEMERT - Bono Barten, Bram Jacobs en Stijn van den Broek verdedigen ook na de zomer de clubkleuren van Gemert. De Brabantse derdedivisionist heeft tien spelers vastgelegd voor volgend seizoen onder wie het trio uit het Land van Cuijk.

Jacobs (30) zit van het drietal het langst op sportpark Molenbroek. De verdediger uit Sambeek kwam in de zomer van 2016 over van Volharding uit Vierlingsbeek. Hij doorliep de jeugdopleiding van VVV-Venlo.

Barten (23) is net als Jacobs een vaste waarde bij Gemert. Tweeënhalf jaar geleden maakte hij de overstap van vierdeklasser DSV uit zijn woonplaats Sint Anthonis. Ondanks het niveauverschil (nu vijf klasses) werkte hij zich meteen op tot eerste doelman.

Een basisplaats zit er voor Van den Broek momenteel nog niet in. De 20-jarige aanvaller moet het in zijn eerste seizoen bij Gemert - hij kwam ook over van DSV - doen met invalbeurten.

Met Gemert beleven Barten, Jacobs en Van den Broek tot nu toe een uitstekend seizoen. De gepromoveerde ploeg staat na negentien duels derde in de derde divisie zondag.

Amateurvoetbal