Volledig scherm
Beeld uit de thuiswedstrijd van JVC Cuijk tegen Jong FC Volendam. Lars Loermans gaat onderuit tegen twee tegenstanders, links Furkan Alakmak © Ed van Alem

Bestuur en sponsors JVC in conflict; woede bij de spelers die de training laten schieten

CUIJK – Een conflict tussen het bestuur, de spelersgroep en een aantal sponsors bij JVC Cuijk is dinsdagavond hoog opgelopen. De spelers van de Cuijkse voetbalclub zijn boos op het bestuur, omdat er grote onduidelijkheid is ontstaan over komend seizoen.

Bijna de voltallige selectie van de derdedivisionist besloot dinsdag na het gesprek met het bestuur niet te gaan trainen maar weer naar huis te gaan.

Het bestuur heeft de spelersgroep laten weten dat de afspraken die eerder zijn gemaakt over komend seizoen niet meer gelden. De contractbesprekingen zijn gedaan door leden van de tc en een belangrijke sponsor, het bestuur wil de afspraken voorlopig niet overnemen.

Financiële risico's

De problemen zijn ontstaan doordat het bestuur van JVC en enkele belangrijke sponsors lijnrecht tegenover elkaar staan over de toekomst van het zondagelftal. Een deel van de sponsors wil flink investeren, terwijl een aantal bestuurders ervoor waakt te hard van stapel te lopen. Zij zijn bang voor de financiële risico’s.

De contracten van de spelers van het eerste zondagelftal van JVC waren eerder ondergebracht in een aparte stichting, maar sinds dit seizoen hoort het team weer bij de vereniging. De sponsors willen weer een stichting opzetten. Daarover is dinsdagavond gesproken, maar bestuur en investeerders kwamen niet tot elkaar.

Extra ledenvergadering

De spelers die al vastliggen voor volgend seizoen zijn boos over de onduidelijkheid, zij weten nu niet precies waar ze aan toe zijn. Na een gesprek met het bestuur hebben zij daarom dinsdag besloten niet te trainen.

Volgens meerdere bronnen richten de problemen zich specifiek op komend seizoen. JVC kan voor de huidige jaargang wel aan de betalingsverplichtingen voldoen.

Het bestuur van JVC wilde dinsdagavond niet reageren op de kwestie. Secretaris Sjaak Wellesen liet weten dat de club woensdag met een verklaring komt. Er is dinsdagavond al wel een extra algemene ledenvergadering uitgeschreven. Die is op maandag 13 mei.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal