Volledig scherm
Stan Broenland (midden) van JVC Cuijk speelt de bal in de thuiswedstrijd tegen TEC. © Ed van Alem

Bestuur JVC Cuijk vindt risico te groot: club stopt met betalen

CUIJK - Het bestuur van JVC Cuijk streept al vóór de ledenvergadering van maandag één van de drie opties voor komend seizoen weg. Op oude voet verder gaan is te riskant. De club moet zelfs alle zeilen bijzetten om aan de betalingsverplichtingen van dit seizoen te voldoen.

Mochten de leden maandag besluiten door te gaan met het eerste elftal in de derde divisie, dan zal dat gebeuren zonder betalingen.

 ,,Een scenario waarbij er geld is voor het betalen van spelers, heeft zich niet aangediend”, reageert voorzitter Ton van Elk de Freese. De clubleiding hield die optie wel open, maar daarvoor moest genoeg sponsorgeld binnengehaald worden. Dat is niet gelukt.

Nog twee opties

Volledig scherm
Spandoek bij de laatste thuiswedstrijd van JVC. © Ed van Alem

Daarmee blijven er voor JVC twee scenario’s over: het eerste zondagelftal terugtrekken of in de derde divisie verdergaan zónder spelersbudget. ,,We werken nu met een kleine begroting”, zegt Van Elk de Freese. ,,Daarmee houden we ons staande. De volgende uitdaging is dan of we ons handhaven zonder semiprofs.’’

JVC heeft maandag een extra ledenvergadering, waarbij de leden beslissen of de Cuijkse voetbalclub verder gaat in de derde divisie. Er heerst al enkele weken onrust over komend seizoen, nadat het bestuur en de technische commissie (tc) botsten over de financiën.

Het bestuur constateerde vorige maand een begrotingstekort van 50.000 euro en maakte daarop alle afspraken van de tc voor komend seizoen ongedaan.

Betalingsachterstand

Quote

Een scenario waarbij er geld is voor het betalen van spelers, heeft zich niet aangediend

Ton van Elk de Freese, voorzitter JVC Cuijk

JVC loopt intussen ook enkele maanden achter met de betalingen van dit seizoen. Van Elk de Freese: ,,We moeten de tering naar de nering zetten. We komen onze afspraken na, maar later dan gebruikelijk. Ik snap dat er twijfel is bij de spelers, wat vervolgens weer aan het vertrouwen knaagt.”

Om meer financiële middelen te krijgen heeft de clubleiding een obligatieplan opgesteld. Iedereen kan obligaties – een korte lening zonder rente – kopen via de website van JVC. Binnen vijf jaar krijgen beleggers hun geld terugbetaald.

,,Dit zouden we niet doen als de club aan de rand van de afgrond stond, want dan besodemieteren we de boel’’, stelt penningmeester Jacques Arts. ,,Het obligatieplan helpt ons om de facturen van dit jaar te betalen, zodat we niet hoeven te schuiven met het budget van volgend seizoen.”

Mogelijk nacompetitie

JVC staat sportief ook nog voor een uitdaging. De ploeg moet zich zondag tegen OJC Rosmalen (14.30 uur) veilig spelen. De voorsprong op EVV is één punt. ,,Het doel waar wij voor speelden, is weg”, zegt aanvoerder Jurre Grotenhuis. ,,Alle spelers vertrekken, er is geen toekomst meer voor dit team. Wij proberen ons te handhaven, terwijl er voor JVC geen goede vooruitzichten zijn. Dat maakt het wel raar.”

De verdediger tekent spoedig bij een club, hij is dan de twaalfde speler die vertrekt. ,,We willen goed afsluiten. Maar ik zou liegen als ik zeg dat we de juiste focus hebben.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal