Droefenis bij SIOL, Juliana scoort uit de hoekschop waarmee de wedstrijd donderdag werd hervat.
Volledig scherm
Droefenis bij SIOL, Juliana scoort uit de hoekschop waarmee de wedstrijd donderdag werd hervat. © Ed van Alem

Bizar: één mislukte, rake hoekschop en Juliana Mill is klaar met SIOL

CUIJK - In zeven minuten voetbal kan een hoop gebeuren. Zoals een winnend doelpunt voor Juliana Mill bij SIOL bijvoorbeeld:  1-2.

‘Die bal had eigenlijk hoog gemoeten”, zei trainer Johan van Osch van Juliana Mill. ,,Het was dus nog een slechte corner ook.” Hij kon bij die uitspraak nauwelijks een lach onderdrukken. Na vijftien seconden besliste Stan Peters donderdagavond het inhaalduel tegen SIOL in de vierde klasse H. De aanvaller van Juliana tikte een lage corner binnen van Jelle Staal: 1-2.

,,Ik heb er op de training wel twintig geoefend en die gingen allemaal beter dan deze”, vertelde Staal met een glimlach. ,,En toch viel deze erin.”

Acht minuten voetbal

Het doelpunt zorgde voor een bizarre wending in een al even bizarre wedstrijd. Het duel in Cuijk begon om 20.06 uur en was om 20.14 uur weer afgelopen. Beide teams stonden langer op het veld voor een warming-up dan dat er werd gespeeld in de stromende regen op het kunstgras van SIOL. Twee minuten officiële speeltijd en vijf minuten blessuretijd, daarvoor moesten SIOL en Juliana aantreden. Uiteindelijk liet scheidsrechter Koen Lenssen acht minuten spelen, een kleine toegift voor het handjevol supporters dat op de wedstrijd was afgekomen.

Vermeend racisme

De vorige keer was de wedstrijd bij een 1-1 stand gestaakt. Scheidsrechter Jan Tielen maakte toen onbedoeld een opmerking die door spelers van SIOL als racistisch kon worden opgevat. Een excuusbrief van en een straf voor de leidsman volgden, maar wat bleef staan waren die enkele minuten wedstrijd. SIOL ging niet akkoord met het verzoek van Juliana om de zeven minuten te spelen voor aanvang van de returnwedstrijd in Mill op 1 maart, nu het eerstvolgende duel voor beide ploegen in de competitie.

Dat de wedstrijd donderdag werd hervat met een corner, wisten beide teams. Doelpuntmaker Peters: ,,Die corner is bij ons wel een aantal keer uitgetekend in de kleedkamer. Hij moest goed zijn, hoog komen zodat iemand gevaarlijk kon inkoppen. Ik stond bij de eerste paal voor het geval de bal nog terug zou komen, maar nu kwam die meteen laag. Gelukkig stond ik op de goede plek.”

Billenknijpen 

Het gevoel bij Juliana was apart. Van Osch: ,,Dit is voor ons het ideale scenario, maar dat neemt niet weg dat we wel met z’n allen hierheen moesten komen en reiskosten moesten maken. Dat was in mijn ogen niet nodig geweest. Het was na ons doelpunt even billen knijpen. SIOL kwam toch twee keer bij het doel.”

Gevaarlijk werd de Katwijkse formatie niet meer. ,,Wat moet je ook, in die minuten die dan nog resteren?”, stelde SIOL-speler Dani van Dreumel. ,,Van mij had de scheidsrechter de vorige keer 1-1 op mogen schrijven. Nu levert het duel ons niks op, behalve een mentale tik.”

Bij SIOL werd gebaald. ,,Iedereen zat er net wel even doorheen in de kleedkamer, maar er is geen man overboord. We draaien mee in de middenmoot. Kampioen zullen we niet worden, maar degraderen gebeurt ook niet.”

Juliana maakt wel een sprongetje. De Millenaren klimmen op de ranglijst van de zevende naar de zesde plaats met 22 punten uit veertien wedstrijden. Is de reis van 10 kilometer voor zeven minuten voetbal in de stromende regen toch niet voor niks.  

Vreugde bij Juliana. De ploeg wint alsnog van SIOL.
Volledig scherm
Vreugde bij Juliana. De ploeg wint alsnog van SIOL. © Ed van Alem

Amateurvoetbal