Bjorn Hendriks (rechts) van Vitesse'08.
Volledig scherm
Bjorn Hendriks (rechts) van Vitesse'08.

Bjorn Hendriks neemt toch geen jaartje vrij

GENNEP - De zomervakantie heeft Bjorn Hendriks goed gedaan. De voetballer van Vitesse’08 komt daardoor terug op zijn besluit om een sabbatical te nemen bij de Gennepse derdeklasser.

Hij is weer volledig in actie voor de ploeg van trainer Ales Jurcik en vormt dit seizoen een belangrijke schakel op het middenveld.

Hendriks (24) had zijn tijdelijke stop na het vorige seizoen aangekondigd vanwege gezondheidsklachten. Binnen korte tijd viel hij uit het niets flink af en kreeg hij te maken met griepverschijnselen en oververmoeidheid. ,,Ik train het Onder-19-team en kom vanuit het werk meteen naar de club”, vertelt Hendriks. ,,Daarna moet ik ook nog zelf voetballen. Dat werd mij allemaal even te veel. Ik moest gas terugnemen, maar in de zomer ging het snel beter en begon het weer te kriebelen.”

Andere rol

De speler uit Gennep heeft nu afspraken gemaakt op zijn werk, waardoor alles beter te combineren valt. ,,Ik heb op het veld een andere rol en sta nu achter de spitsen, verder naar voren. Dat bevalt mij goed. Ik ben blij dat ik minder hoef te verdedigen onder de nieuwe coach.”

Bjorn Hendriks draaide de hele voorbereiding mee en speelde zondag in het bekerduel met De Rakt (4-1 winst) negentig minuten. Met een fraaie krul in de kruising (2-1) en de beslissende 4-1 scoorde hij twee keer. ,,We hebben hard getraind. Ales brengt ons de Duitse mentaliteit bij en daar houd ik van. In de besprekingen voor de wedstrijd brengt hij een hele presentatie.” Vitesse start zondag thuis tegen Ewijk in de derde klasse D.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal