Volledig scherm
Volharding-trainer Johan Vullings op archiefbeeld. © Theo Peeters

Blessuregolf bij Volharding neemt langzaam af

VIERLINGSBEEK - Het blijft passen en meten voor Johan Vullings bij Volharding. De trainer uit Venray kampt bij de voetbalclub uit Vierlingsbeek met een overvolle ziekenboeg.

,,Het aantal blessuregevallen neemt langzaam af, al zou het goed kunnen dat we er zondag nog steeds meer dan tien hebben”, zegt de coach van de tweedeklasser.

Liefst vijftien afwezigen in een selectie van 37 spelers voor het eerste en tweede elftal telde Vullings onlangs. ,,We kijken er met verbazing naar, omdat we dit nooit eerder hebben meegemaakt. Op een gegeven moment had onze hersteltrainer een grotere groep dan de trainer van het tweede elftal en ik apart. Misschien is het meest vervelende dat de blessures de hele vereniging pijn doen. We moeten elftallen aanvullen met spelers uit andere teams, zoals het derde elftal en de Onder 19.”

Quote

Ik wil me niet achter die blessures verschui­len. We moeten het doen met de jongens die we hebben.

Johan Vullings, Trainer Volharding

Vullings kijkt kritisch naar zichzelf. ,,Misschien dat ik te hard of juist te licht train, dat vraag ik ook aan mijn spelers. Ik heb in ieder geval niet mijn werkwijze aangepast ten opzichte van vorig jaar. Het aantal spierblessures valt trouwens mee. De meeste kwetsuren zijn ontstaan door ‘contactmomenten’, veelal in wedstrijden. Dat neemt niet weg dat ik de laatste jaren wel meer blessures ervaar sinds we kunstgras hebben. We willen onderzoeken of dit verband heeft met elkaar.”

Vullings hoopt morgen bij Prinses Irene weer te beschikken over verdedigers Nino Janssen (kuit­kwetsuur) en Nick Joosten (enkelblessure) en middenvelder Rens van Lanen (enkelklachten). Tom Kessels is vanwege een dikke knie een twijfelgeval. De broers Jordy en Melvin de Klijn (last van de knie), Jesper Lenkens (hamstring), Thomas Rijn (achillespees) ontbreken zeker in Nistelrode.

Mede door al die blessures bivakkeert Volharding onderin de tweede klasse H. ,,Ik wil me niet achter die blessures verschuilen. We moeten het doen met de jongens die we hebben. Alleen zie je aan een jongen als Vincent Buijssen, die zondag tegen Vianen Vooruit weer eens speelde, dat er duidelijk kwaliteit bijkomt. Zijn inbreng heeft effect op anderen. Aan zo’n speler trekken anderen zich op.”

Amateurvoetbal