Volledig scherm
John Boeijen voor de dug-out van Diosa, zijn laatste club waar hij vorig jaar stopte. © Theo Peeters

Boeijen komt terug van zijn 'pensioen' voor noodkreet VCA

SINT AGATHA – John Boeijen is komend seizoen trainer van VCA. De voetbalclub uit Sint-Agatha heeft met de 63-jarige Cuijkenaar de vervanger gevonden voor Remco ten Hoopen. Hij maakte twee weken geleden zijn vertrek bekend, omdat hij als assistent van Peter Hyballa mee kon naar de Slowaakse profclub FC DAC 04.

Met Boeijen haalt VCA een oude bekende binnen. De Cuijkenaar was tussen 2004 en 2007 al trainer in Sint-Agatha. De club kwam met het eerste elftal toen nog wel uit in het zondagvoetbal, in 2012 maakte VCA de overstap naar de zaterdagcompetitie.

Optelsom

Boeijen stopte vorig jaar als hoofdtrainer, na een carrière van dertig jaar. Zijn pensioen duurt dus slechts één jaar. ,,VCA zat met een probleem. Ik wil ze daarbij graag helpen”, zegt Boeijen. ,,Het is voor mij een optelsom. Ik heb eerder een plezierige tijd gehad bij VCA, ik kan ze uit de brand helpen en eerlijk gezegd kriebelde het ook wel weer. Ik heb het uiteraard met mijn vrouw overlegd. Zij zag ook wel dat ik het voetbal wel miste.”

Vierde klasse

Boeijen werkte tot vorig seizoen drie jaar bij Diosa in Balgoij. Eerder was hij trainer van onder meer De Willy’s, De Zwaluw en Gassel.

VCA eindigde afgelopen seizoen als achtste in de vierde klasse A in district Oost. Ten Hoopen was de voorbije twee seizoenen trainer van de club. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal