Broenland breekt arm en mist competitiestart JVC Cuijk

CUIJK/GROESBEEK - Voor het tweede jaar op rij begint het seizoen van Stan Broenland dramatisch. De voetballer van JVC Cuijk ontbreekt dit keer bij de start van de competitie door een breuk in de ellepijp.

De 24-jarige middenvelder liep de fractuur in zijn linker onderarm zaterdag op in de oefenwedstrijd tegen Jong NEC (2-1 nederlaag in Groesbeek). Broenland is er naar verwachting enkele maanden uit.

Sterkhouder

De oud-speler van Germania brak vorig seizoen zijn kaak in de eerste competitiewedstrijd tegen Be Quick 1887 (4-2 winst). Destijds moest hij vijf wedstrijden toekijken.

Na zijn entree wierp Broenland zich op als een van de belangrijkste en meest constante spelers bij JVC. Dit jaar - na het vertrek van sterkhouders als Jordie van der Laan, Jorrit Ritzen en Simon van Zeelst - geldt hij onder de nieuwe trainer Ferdi Akankan als een van de leiders.

Volledig scherm
Stan Broenland (gehurkt tweede van rechts) ligt er geruime tijd uit bij JVC Cuijk. © Ed van Alem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal