Bart Bardoel controleert de bal namens SCV'58 tegen DSV. Heeft hij de Velpse club al zijn laatste officiële wedstrijd gespeeld?
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Bardoel controleert de bal namens SCV'58 tegen DSV. Heeft hij de Velpse club al zijn laatste officiële wedstrijd gespeeld? © Ed van Alem

Competities nietig verklaren is de nachtmerrie voor menig amateurclub

BOXMEER/CUIJK - Stel dat er dit seizoen niet meer gevoetbald kan worden. Wat dan? Wat doen we met de ranglijst? De teams uit de bovenste én onderste regionen aan het woord.

Terwijl hij de vakken aan het vullen was in de plaatselijke supermarkt sprak een fan van zijn club hem aan. ,,Of het niet beter voor ons was om de competitie te bevriezen”, herhaalt Jaimy van Eck de vraag.

De verdediger staat er namelijk met Estria troosteloos voor in de derde klasse D (district Oost): laatste, met één punt. De competitie nietig verklaren vanwege het coronavirus is dé oplossing voor de equipe uit Escharen om degradatie te ontlopen. Dat geeft Van Eck zelf aan.

Maar bevriezen, heeft niet zijn voorkeur. ,,Want dat zou betekenen dat we de laatste officiële wedstrijd voor Estria al hebben gespeeld”, verwijst Van Eck naar de fusie van zijn club met GVV’57 en SCV’58 komende zomer.

,,Helemaal jammer zou dat zijn voor teamgenoten die meer dan tien jaar bij Estria spelen. Ook voor hen willen we leuk afsluiten. De laatste thuiswedstrijd van Estria moet een groot feest zijn.”

Estriaan Jaimy van Eck baalt van een tegendoelpunt tegen HBV.
Volledig scherm
Estriaan Jaimy van Eck baalt van een tegendoelpunt tegen HBV. © Ed van Alem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal