Desny Royendijk stopt met keepen.
Volledig scherm
Desny Royendijk stopt met keepen. © Frans Brzoskowski

Cuijkse doelman Desny Royendijk keert niet meer terug onder de lat

CUIJK/GEMERT - Desny Royendijk keert niet meer terug onder de lat. De 21-jarige doelman uit Cuijk heeft onlangs bij zijn club Gemert laten weten per direct te stoppen met voetballen. Hij mist het plezier in het spel om zijn hobby voort te zetten. 

,,Ik ben er klaar mee”, stelt Royendijk die dit seizoen tweede keeper was bij de derdedivisieclub. Hij had eerder al te horen gekregen dat Gemert niet met hem verder wilde na de zomer. 

,,Ik heb in de winterstop al overwogen om te stoppen. Uiteindelijk bleek mijn situatie in de tweede seizoenshelft uitzichtloos. Ze hebben me volgend seizoen niet meer nodig en wisselen doen ze dit seizoen toch niet meer. Ik zag het niet meer zitten om vier keer per week op en neer te rijden naar Gemert.”

Waardering

Royendijk stelt dat zijn besluit niet alleen te maken heeft met het feit dat hij geen eerste keeper is. ,,Ik beleef het spel niet meer zoals vroeger. Nog altijd streefde ik het hoogst haalbare na, maar het gevoel en de waardering waren anders. Mijn ouders zagen wel dat ik er minder plezier in had, maar ik ben een binnenvetter. Om aan hen aan te geven dat ik ging stoppen, was het moeilijkste. Zij hebben toch altijd in mij geïnvesteerd.”

Zo keepte hij in de jeugd van TOP en NEC. Ook speelde Royendijk op hoog amateurniveau bij Achilles’29 (‘mijn debuut tegen De Treffers zal ik me blijven herinneren’) en JVC Cuijk. Sinds dit seizoen was de oud-keeper van SIOL actief op sportpark Molenbroek. ,,Als het bij Gemert klaar is, dan stop ik er mee. Er zijn genoeg clubs die mij de afgelopen tijd benaderd hebben voor volgend jaar, maar ik heb ze allemaal bedankt. Deze keuze is definitief. Ik denk ook niet dat het gaat prikkelen.”

Amateurvoetbal