Volledig scherm
PREMIUM
Het elftal van het jaar voor de regio Maasland. © De Gelderlander

De trainers zijn de talenten van het amateurvoetbal in de regio Maasland

analyseHet voetbalseizoen zit erop. Tijd om de balans op te maken. Welke spelers blonken uit in het Land van Cuijk en de regio Gennep? De sportredactie van De Gelderlander stelde het beste elftal van het afgelopen seizoen samen.

Volledig scherm
Jay van Boxtel treurt na de verloren nacompetitiefinale met JVC Cuijk. © Erik Pasman/Pro Shots

Pascal ten Haaf (25)
Doelman, Estria
Kampioen in de vijfde klasse G én de minst gepasseerde doelman van de regio. Slechts achttien doelpunten kreeg Pascal ten Haaf tegen. Hij geldt als betrouwbare doelman. Wie had dat gedacht bij zijn vorige voetbalclubs Volharding en Juliana Mill? Daar stond Ten Haaf te boek als grabbelaar, die soms de gekste kapriolen uithaalde. Bij Estria blinkt hij juist uit met vertrouwen en rust.

Jay van Boxtel (20)
Verdediger, JVC Cuijk

Als vleugelverdediger is Jay van Boxtel de revelatie van JVC Cuijk. De Beuningenaar is eigenlijk middenvelder. De oud-speler van de voetbalacademie NEC/FC Oss beschikt over het loopvermogen van een multifunctionele box-to-box-player, maar laat die kwaliteit ook op de flank als moderne back zien.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal