Volledig scherm
Michel van de Venn is de nieuwe hoofdtrainer van De Zwaluw. Links voorzitter Bas van den Boom. © De Zwaluw

De Zwaluw haalt met Van de Venn derde trainer in drie jaar

OEFFELT - Michel van de Venn wordt de derde nieuwe trainer van De Zwaluw in drie seizoenen. De 47-jarige coach uit Cuijk volgt bij de Oeffeltse vierdeklasser na Dennis Kroes (vorig seizoen) en Frans van Deinsen (dit jaar).

Van de Venn geldt dit seizoen als de langstzittende trainer van de regio. Aan zijn vijfde seizoen bij Achates uit Ottersum is hij bezig. Van de Venn trainde eerder HRC’27 (Afferden) en de jeugd van Volharding uit Vierlingsbeek.

Hij krijgt bij De Zwaluw een duidelijke opdracht mee. ,,Een belangrijke taak zal zijn om jeugdige spelers in te passen nu enkele ervaren spelers aan hebben gegeven na dit seizoen te stoppen”, legt voorzitter Bas van den Boom uit.

,,De waardering, een nieuw te bouwen team en het daadkrachtig optreden van de technische commissie hebben de doorslag gegeven om voor De Zwaluw te kiezen”, reageert Van de Venn.

Zijn aanstelling volgt nog geen drie weken na het aangekondigde vertrek van Van Deinsen bij De Zwaluw. De huidig coach van de Oeffeltenaren zwaait na dit seizoen af als voetbaltrainer. Kroes koos afgelopen zomer, na de promotie uit de vijfde klasse, voor een overstap naar De Treffers zaterdag.

Amateurvoetbal