Volledig scherm
Archiefbeeld: Merijn Elbers van De Zwaluw viert een treffer met Boyd van Sambeek. © Ed van Alem

De Zwaluw: van 3-2 achter bij rust naar 4-9 overwinning

AFFERDEN - De spelers van De Zwaluw bewaarden de goals dit paasweekend voor het laatst in de vijfde klasse F. Waar de Oeffeltenaren zaterdag in Velp nog onderuit gingen tegen SCV’58 (1-0), liep het maandag tegen HRC’27 uit op een waar doelpuntenfestijn: 4-9. 

De 19-jarige Bert Kerstens was de gevierde man met zijn eerste hattrick voor de club.

De wedstrijd was in de eerste helft nog redelijk in evenwicht. De thuisploeg uit Afferden ging zelfs met een voorsprong rusten (3-2), maar de bezoekers hadden het spektakel bewaard voor het einde. Binnen een half uur scoorde De Zwaluw vijf keer, waarna het klusje alsnog simpel werd geklaard. Naast Kerstens (3) waren Boyd van Sambeek (2), Stan Geurts (2), Willem van Haren én Jarno Kosman trefzeker.

Bij een kampioenschap van VIOS’38 zou de play-offplek van de derde periode worden doorgeschoven naar de nummer twee, waar de ploeg uit Oeffelt nu bivakkeert. Nummer drie Elsendorp heeft met een punt minder nog wel een duel tegoed. ,,Dat zit altijd in je achterhoofd”, zei Kerstens. ,,We proberen zoveel mogelijk te winnen en dan zullen we zien waar het schip strandt.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal