Volledig scherm
Merijn Elbers (7) juicht na zijn doelpunt tegen Pusphaira, in de verloren nacompetitiefinale van vorig seizoen. © Ed van Alem

De Zwaluw wil in nacompetitiefinale breken met het verleden

OEFFELT - De voetballers van De Zwaluw willen maandag tegen vierdeklasser Olympia Boys afrekenen met het verleden. Na vier mislukte nacompetities op rij moet poging vijf wel raak zijn. 

,,Het moet maar een keer gebeuren", reageert Merijn Elbers, aanvoerder van de vijfdeklasser uit Oeffelt.

Elbers kent de geschiedenis maar al te goed. Van de nederlaag tegen Stormvogels’28 in 2012 tot de drie geflopte play-offs in de laatste vier jaar. Hij was er altijd bij. ,,Eigenlijk hebben we het alleen tegen DSV in 2015 verknald. We gaven toen een 3-0 voorsprong weg.”

Promotieshirts

,,We hebben vooral pech gehad met de tegenstanders. Stormvogels zat in zijn gloriedagen destijds, RKKSV vorig jaar en Pusphaira het seizoen daarvoor waren gewoon beter."

Die tegenslagen zorgen op weg naar de finale in De Rips juist voor ervaring, zegt Elbers. ,,Vorig seizoen speelden we op de 100ste verjaardag van de club de nacompetitiefinale. Toen was er omheen van alles geregeld. Tegen Pusphaira waren er zelfs promotieshirts gedrukt.”

,,De spanning is weleens hoger geweest dan dit jaar. Nu willen we gewoon heel graag. Dat merk ik ook aan mezelf. Over het algemeen ben ik druk genoeg met mezelf tijdens een wedstrijd, nu probeer ik anderen ook te sturen.”

Vierde klasse

Elbers geldt als kartrekker bij De Zwaluw. Hij heeft als een van de weinige spelers al in de vierde klasse gespeeld. ,,Ik ben nog nooit gepromoveerd, alleen gedegradeerd (uit de vierde klasse in 2008, red.).” Een terugkeer naar de vierde klasse staat dan ook bovenaan zijn verlanglijstje. 

,,We roepen al jaren dat we willen promoveren, maar nu moeten we het ook maar eens doen. Alleen zo kunnen we de misgelopen titel van de vijfde klasse F goedmaken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal