Volledig scherm
Beeld van JVC Cuijk - HBS eerder dit seizoen. © Ed van Alem

Degradatiestress bij JVC Cuijk nog niet voorbij na onverwachte nederlaag

DEN HAAG - Het contrast tussen de wedstrijden van JVC Cuijk dit paasweekeinde kon bijna niet groter. Waar de ploeg van trainer Ferdi Akankan zaterdag nog verraste tegen hoogvlieger UNA (1-1), ging het maandag in Den Haag onderuit tegen hekkensluiter HBS: 3-1.

Het gat met de eerste nacompetitieplek is nog vijf punten in de derde divisie B, maar daarmee is het degradatiespook voor JVC voorlopig nog niet verdreven.

Pasen begon zo goed voor de formatie uit Cuijk. Het gelijkspel in Zeelst tegen UNA voelde voor het team als een overwinning. Bij winst tegen HBS had de ploeg zich zo goed als veilig gespeeld als derdedivisionist. Hoewel bij een 0-0 ruststand nog niets aan de hand leek, ging het na de pauze hard voor de thuisploeg. Een doelpunt van invaller Ali Özdemir (2-1) bracht de spanning voor even terug in het duel, maar in de slotfase besliste HBS de wedstrijd alsnog.

Door de onverwachte nederlaag is de degradatiestress bij JVC nog niet helemaal voorbij. Met nog vier duels op het programma moet de ploeg uit Cuijk een voorsprong van vijf punten zien te verdedigen. ,,Misschien hadden we wat teveel vertrouwen voor het duel met HBS”, zocht aanvoerder Jurre Grotenhuis naar een verklaring. ,,Ik denk dat we nog minimaal één duel moeten winnen om veilig te zijn op dit niveau.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal