Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig Volharding-speler Toon Gerrits (links) haalt samen met oud-Olympia'18-speler Henk Philips herinneringen op aan de laatste derby's tussen hun clubs. © Theo Peeters

Derby Volharding-Olympia na bijna een halve eeuw terug: ‘Ging met knikkende knieën naar Boxmeer’

BOXMEER/VIERLINGSBEEK - Volharding en Olympia’18 treffen elkaar zondag voor het eerst sinds 1974 weer in competitieverband. Met oud-spelers Toon Gerrits en Henk Philips gaan we terug in de tijd.

Bij de een ligt het plakboek met zwart-wit-foto’s en vergeelde krantenartikelen op zolder. Goed opgeborgen, niet even snel te pakken. Bij de ander staan de albums uit de glorietijd in de slaapkamer, tot ongenoegen van zijn vrouw. 

Het tastbare bewijs geldt voor beiden als aanvulling, de herinneringen aan de competitieduels tussen Volharding en Olympia’18 zitten in hun hoofd. En dat terwijl de laatste derby toch echt dateert van 46 (!) jaar geleden.

Nu de burenruzie terugkeert, beleven ze in gedachten de derby’s uit het verleden: Toon Gerrits was voetballer van Volharding, Henk Philips droeg het shirt van Olympia.

Quote

Ik ging wel met knikkende knieën naar Boxmeer, hoor. Het sportpark met die grote, houten tribune. Dat zag je nergens anders.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal