Volledig scherm
PREMIUM
Frans Cuppers van Excellent (links) in duel met Vitesse'08-speler Ron Janssen. De clubs zijn komend seizoen allebei actief in de derde klasse, maar zitten niet bij elkaar in de competitie. © Theo Peeters

Derdeklassers uit elkaar: drie teams gaan naar Oost

LAND VAN CUIJK/GENNEP - Drie van de vier regionale derdeklassers zijn dit voetbalseizoen ingedeeld in het district Oost, in een competitie met tien teams uit Gelderland. Alleen Excellent blijft in Brabant actief.

Estria en Hapse Boys maken zich op voor de entree in de regio Nijmegen. De twee clubs uit het Land van Cuijk, afgelopen seizoen gepromoveerd uit de vierde klasse, zijn samen met Vitesse’08 door de KNVB voor minimaal één jaar verplaatst van district Zuid 2 naar Oost. Zodoende komen zij na de zomer teams als Beuningse Boys, Brakkenstein, DVOL (Lent) en Rood Wit (Groesbeek) tegen.

Voor Estria komt de indeling als een verrassing. ,,Als een leuke verrassing welteverstaan”, zegt bestuurslid Edwin van Kraaij. ,,Voor ons is de derde klasse sowieso nieuw. We hebben namelijk nog nooit op dat niveau gespeeld.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal