Volledig scherm
PREMIUM
Anton Robben van VIOS'38 wijst naar het gestolen tribunestoeltje van De Zwaluw. © Dominique Pichel

Diefstal voor de derby: eerst de middenstip, toen stoel van Beatrix

BEUGEN/OEFFELT - Plots is de derby tussen VIOS’38 en De Zwaluw hot. Dankzij de roof van een middenstip en een oranje stoel leeft de burenruzie als nooit tevoren.

‘Het idee ontstond drie jaar geleden op een personeelsfeest, de avond voor VIOS’38-De Zwaluw. Op de terugweg naar huis hebben we een teamgenoot gebeld, hem opgepikt en bij mij thuis schoppen opgehaald. Toen ik de volgende dag wakker werd, had ik een middenstip achter in mijn auto liggen.”

De middenstip van de vijand om precies te zijn. Van VIOS dus. Met teamgenoten Wesley Kerstens en Twan Menting van De Zwaluw had Oeffeltenaar Jarno Kosman die ontvreemd. ,,De derby leefde in die jaren niet echt”, zegt Kosman. ,,Wat niet gek was. In het veld ging het er altijd fanatiek aan toe, alleen gebeurde er niets om het duel heen. Er werd nooit gekkigheid uitgehaald. We wilden op een of andere manier de sfeer verhogen.” 

Op de bar

De boel op scherp zetten. ,,Al had ik er zelf zondagochtend geen fijn gevoel over”, bekent Kosman lachend. ,,Zeker niet nadat ik op de site van VIOS keek en zag dat er nog meerdere thuiswedstrijden waren. Toen ben ik snel naar Beugen gereden en heb ik de middenstip op de bar in de kantine gelegd, terwijl het 3de en 4de elftal van VIOS daar aan het ontbijten waren. Voor hetzelfde geld konden andere wedstrijden niet doorgaan omdat wij de middenstip hadden gejat.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal