Volledig scherm
DSV-aanvoerder Rens Peters wurmt zich tussen Okki van Dalen (14) en Danny van Vlissingen van Olympia'18 door. © Ed van Alem

DSV opnieuw sterker dan grote Boxmeerse broer

SINT ANTHONIS - DSV heeft opnieuw de derby van Olympia'18 gewonnen. De vierdeklasser uit Sint Anthonis was zondag op eigen veld met 1-0 te sterk voor de buurman uit Boxmeer. Vorig seizoen won 'de kleine broer' ook al twee keer van Olympia: 1-0 en 1-5.

Olympia opende sterk in Sint Anthonis, maar grote kansen kreeg de ploeg van trainer Michel Kuijpers niet omdat de laatste pass telkens onzorgvuldig was. DSV kreeg na een kwartier meer grip op het spel. De thuisploeg kwam zelfs op voorsprong. Aanvoerder Rens Peters benutte in de 25ste minuut een strafschop na een overtreding van Levi Meulensteen op Stijn van den Broek: 1-0.

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer. Eerst kreeg Stan Claassen dé kans op de gelijkmaker, maar de jonge linksbuiten schoof de bal naast. Daarna schreeuwde Olympia om een penalty toen Mitch Verstraaten tegen de grond werd gewerkt. Scheidsrechter Lenssen wuifde het voorval weg. Mustafa Yilmaz was even later driemaal dicht bij de 1-1, maar twee keer redde DSV-doelman Bono Barten. De andere keer schoot de aanvaller rakelings over na een schitterende solo.

Amateurvoetbal