Volledig scherm
De speelsters van SSS'18 vieren de promotie. © Orange Pictrues

Dubbel feest voor SSS'18: ook vrouwenploeg naar de eerste klasse

EINDHOVEN – De vrouwenploeg van SSS’18 keert terug in de eerste klasse. De formatie uit Overloon won zondag in Eindhoven de finale van de nacompetitie 3-1 tegen het tweede team van Bavel: 3-1.

Daarmee is het dubbel feest voor SSS. De voetbalsters promoveren in navolging van het mannenteam, dat ook naar de eerste klasse promoveert.

De vrouwenploeg van SSS keerde zondagmorgen terug van het teamweekend in Frankrijk, waarbij de ploeg het Nederlands team in actie zag tegen Kameroen.

Reddingen Clephas

SSS kreeg in de openingsfase tegen Bavel 2 een reeks corners tegen, maar keeper Rianne Clephas hield haar doel schoon. In de tegenstoot was de ploeg van trainer Frank Brands genadeloos.

Na zeventien minuten stuurde aanvoerder Isabel Hengst de razendsnelle Rian Eickmans weg. De spits bleef oog in oog met Bavel-keeper Isa Zomer koel: 1-0. Vijf minuten voor rust kopte Bavel-verdedigster Birgit van Oosterbosch uit een hoekschop de bal achter Clephas: 1-1.

Twee goals Hengst

In de tweede helft gingen beide ploegen lang gelijk op. Een vrije trap twintig minuten tijd zette SSS weer op voorsprong. Hengst zag haar trap getoucheerd worden door een Bavelse verdediger: 2-1. In de 90ste minuut verzilverde de aanvoerder van SSS een scherpe voorzet van de ingevallen Vera Barten voor de 3-1.

SSS keert na twee seizoenen terug naar de eerste klasse. Met een erehaag van de mannenploeg verlieten de speelsters van SSS het veld in Eindhoven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal