Easter Open: Engelse jeugdploeg wint finale in Langenboom

LAND VAN CUIJK - Bij elf voetbalverenigingen uit de regio was het de afgelopen paasdagen topdrukte. De clubs hadden elk tientallen, veelal buitenlandse, jeugdteams over de vloer voor de twintigste jaargang van het Easter Open-toernooi.

In totaal namen meer dan 600 ploegen zaterdag (groepsfase) en zondag (finaleronde) deel aan het Easter Open, dat ditmaal ook edities had in Gramsbergen en Sassenheim. Daarbij waren alle leeftijdsgroepen vertegenwoordigd; van Onder 9 tot en met Onder 19. 

Pro Soccer Academy (PSA) uit Kent (Engeland) won het toernooi in de hoogste leeftijdscatgorie (onder 19 jaar). Die ploeg won in de finale in Langenboom met 1-0 van FC Barry uit Wales.

Teams uit India en Marokko

Naast de gebruikelijke deelnemers uit Denemarken en Engeland waren er dit jaar ook clubs uit onder meer India, Marokko en Zuid-Afrika te bewonderen op de sportparken in Beugen, Gennep, Heijen, Langenboom, Mill, Oeffelt, Oploo, Sint Hubert, Stevensbeek, Wanroij en Wilbertoord. Internationale scheidsrechters probeerden de cultuurclashes in goede banen te leiden.

De organisatie (in handen van Wanroijnaar Tiny van Gemert) stelde bekers en vaantjes beschikbaar, en voor iedere speler een medaille. Zodat de jeugdvoetballers naast een levenservaring ook nog iets tastbaars aan het toernooi overhielden.'

Volledig scherm
Archief: jeugdvoetbal bij het Easter Open. © Ed van Alem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal